Güneydoğu'da gergin gün!

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 15 Ağustos 1984 tarihinde başlattığı eylemlerin 28'inci yıldönümünde Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gösteri yapan gruplar polise ses bombalı, havai fişekli saldırıda bulundu.

Güneydoğu'da gergin gün!

BATMAN , ŞIRNAK, MARDİN - PKK ’nın Hakkari’nin Şemdinli ile Siirt’in Eruh ilçelerine yönelik düzenlediği ilk silahlı saldırının yıl dönümünde Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde olaylar çıkarken, Batman ve Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK lehine gösteriler yapılıp havai fişekler atıldı.

POLİSE HAVAİ FİŞEKLİ SALDIRI

Cizre’deki Nur ile Sur Mahallesi’nde toplanan gruplar havi fişekler atarak kutlama yaparken, önlem alan polise ses bombalı ve havai fişekli saldırı düzenlendi. Polis, grupları dağıtmak için gaz bombası kullandı. İdil Caddesi’nde toplanan gruplar karayoluna taşlarla kapatıp, lastikler yakarak araçların geçişine izin vermedi. Göstericilerin, polise yine ses bombalı ve havai fişekli saldırıda bulunması üzerine zırhlı araçlarla müdahale edildi. Göstericilerin attığı ses bombaları da olayları görüntüleyen gazetecilerin yanlarında patladı.

NUSAYBİN’DE GÖSTERİ

Nusaybin’deki Nevruz alanında toplanan göstericiler havai fişekler atarak, PKK flamaları ile pankatlar taşıdı. Bazı yüzleri kapalı göstericiler PKK lehine sloganlar atarken, çoğunluğu çocuk olan bir grup da ateşler yaktı.

TUNCEL; KÜRTLER KENDİLERİNİ YÖNETMEK İSTİYOR

Batman ’ın Bağlar Mahallesi’nde aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ’in bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Milletvekili Tuncel şunları söyledi: "Kürtler’in dili, kimliği, kültürü tanımalıdır. Bu savaş politikalarına son vermek gerekir. Türkiye ’de Kürt sorununun çözümü mümkündür. Bunun için öyle güvenlik politikalarıyla, tanka-topa para vererek, dağlarımızı- taşlarımızı bombalayarak, gençlerimizi ve siyasetçilerimizi tutuklayarak çözemezsiniz. Bir tek yol var o da müzakere ve diyalogdur."

Kaynak: Diyarbakır Söz