Güzel şeyler oluyor

Doktor ve diş hekimlerine 2.5 ila 5 bin lira arasında ek ödeme ile ek gösterge hakkı verirken, Öğretmenler arasında kadrolu-sözleşmeyi ayırımı kaldırıldı, baş öğretmenin maaşına 2 bin lira artış yapılacak, asgari ücret görüşmesinin ilk toplantısı yapıldı, ibre 3 bin 500 ila 4 bin arasında gidiyor.

Güzel şeyler oluyor

ÖĞRETMENLERE YENİ HAKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Bu öğretmenlerimize ilave 1 derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artış yapacağız. Sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMESİ

Milyonlarca çalışanın gözünün çevrildiği 2022 asgari ücret zammı için ilk toplantıda asgari ücrette vergi yüküne formüller aranırken, zam oranında ise beklentiler üç senaryo üzerine yoğunlaşıyor. İbre 3 bin 500 ila 4 bin arasında gidip geliyor.

HEKİMLERE EK GÖSTERGE ZAMMI

Hekimlere ek gösterge zammını öngören yeni maddeler Mecliste tüm partilerin oylarıyla kabul edildi. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı öngörülüyor.

POLİSE EK GÖSTERGE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3600 meselesi, Türk Polis Teşkilatı'nın anasının ak sütü gibi helaldir. Cumhurbaşkanı'mız da bundan birkaç ay önce kabinede Sayın Hazine ve Maliye Bakanı'mız ile Çalışma Bakanı'mıza talimat verdi. İnşallah 2022'de bu düğüm çözülecektir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz