Hakkâri’de şehit sayısı 4’e yükseldi

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde iki günden bu yana devam eden operasyonları sırasında çıkan, 3 askerin şehit düştüğü 6 askerin de yaralandığı çatışmada, ağır yaralı bir askerin de tedavi gördüğü hastanede tüm çabalara karşın yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 4'e çıktı.

Hakkâri’de şehit sayısı 4’e yükseldi

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 2 günden beridir süren operasyonlar kapsamında bir grup PKK'lı teröristle güvenlik güçleri arasında dün çatışma çıktı. Çatışmada Yarbay İhsan Ejdar, Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır ve Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 17 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.

şehit SAYISI 4'E ÇIKTI

Çatışmada yaralanan 6 askerden ağır yaralı askerin tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadığı, böylece şehit sayısının 4'e çıktığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan 1 kahraman silah arkadaşımız da yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Diğer beş kahraman silah arkadaşımızın tedavileri devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler