HAKKARİ YİNE HAREKETLİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi semalarında, çok sayıda savaş uçağının sesi duyuldu. Kazan Vadisi ‘nde şehit olan şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara'nın cenazesi askeri helikopterle memleketi Kars'ta toprağa verildi.

HAKKARİ YİNE HAREKETLİ

HAKKARİ- İlçede iki gün önce PKK’ya yönelik operasyonlar başlatılmıştı. Önceki gece F-16 savaş uçaklarının havadan destek sağladığı öğrenildi. Yerel kaynaklar, uçakların Çukurca üzerinden alçak uçuş yaparak Kazan Vadisi'ne doğru seyrettiklerini belirtti.

Bu arada, Kavşak bölgesinde gece saatlerinde PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'ndan sürekli iniş ve kalkışlar yapan helikopterler, Kavuşak köyü bölgesine yöneldi. Bölgede çatışmaların sürdüğü, F-16'ların havadan destek sağladığı kaydedildi.

 

ŞEHİT CENAZESİ KARS’TA

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi Kavuşak Bölgesi'nde sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara'nın cenazesi askeri helikopterle memleketi Kars'a getirildi. Şehit Erenkara'nın havaalanındaki karşılama töreninde Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş (Ak Parti), Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, bazı daire amirleri, şehidin yakınları ve vatandaşlar havaalanında hazır bulundu. Şehidin yakınları cenazeyi görünce gözyaşlarına boğuldu.

 

YAKINLARINDAN GAZETECİLERE TEPKİ

Şehit Erenkara'nın cenazesi Kars Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Protokol ise şehidin ailesinin yaşadığı Kümbetli Köyü'ne giderek cenaze çadırını ziyaret ettiler ve başsağlığı dileğinde bulunup dua ettiler.

Şehit yakınları, protokolün cenaze çadırını ziyareti sırasında gazetecilere tepki göstererek çekim yapılmasına izin vermedi. Çadıra alınmayan gazeteciler kameralarını ve fotoğraf makinelerini kapatarak çadırın dışında beklediler. Şehit Erenkara'nın cenazesi   Merkez Fethiye Camii'nde kılınan namazın ardından köyünde toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz