Hakkari'de snowboard heyecanı

Hakkarili gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Merga Bütan Kayak Merkezi, snowboard sporuna da ev sahipliği yapmaya başladı.

Hakkari'de snowboard heyecanı

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezine gelen gençler snowboard yapmanın heyecanını yaşıyor.

Bölgede daha önce bilinmeyen ancak kayak merkezinin açılmasıyla hızla yayılan snowboard sporuna ilgi her geçen gün artıyor.

Kayak merkezine giden gençler yüksek dağlarda snowboard yaparak eğlenceli ve aksiyon dolu anlar yaşıyor.

- "Dağları gençlerimize, sporcularımıza açtık"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari'de kış turizminin son zamanlarda büyük ivme kazandığını, bununla birlikte snowboarda ilginin de arttığını söyledi.

Kayak ve konaklama tesisi büyüdükçe ailelerin çocuklarını getirip bölgede zaman geçirdiğini anlatan Güldal, şöyle konuştu:

"Dağları her geçen gün daha çok gencimize, sporcularımıza açmaya başladık. Hakkari'de dağcılık turizmi yanında kışın kayak turizmi de gerçekten son zamanlarda büyük ivme kazandı. Şu anda binlerce insan buraya gelerek kayak ve snowboard kayıyor. Herkes kendi çapında kendi ölçüsünde eğleniyor. Burada gerçekten farklı bir hava yaşanıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor."

Güldal, kış sporunun sadece kayaktan ibaret olmadığını vurgulayarak snowboard dalında da iyi sporcuların yetişmeye başladığını dile getirdi.

- "Hakkari dağlarını farklı şekilde gündeme getirmek istiyoruz"

Kayak merkezinde snowboard yapan Onur Güldal da bu spora yeni başladığını ve büyük heyecan duyduğunu ifade etti.

Bu sporu yaparak Hakkari dağlarını farklı şekilde gündeme getirmek istediklerini belirten Güldal, "Snowboard gerçekten ayrı bir keyif. Burada bizlere bu heyecanı sunan yetkililerimize teşekkür ediyorum. Yeni başladığımız bu serüvenimizde yeni arkadaşlar edindik. Onlarla daha profesyonel bir şekilde kaymaya başladık. Bunu geliştirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz