Halk Varını Yoğunu Satıyor

Son zamanlarda yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Diyarbakırlı vatandaşlar, içerisine girdiği ekonomik sıkıntılar nedeniyle, araçlarını satarak bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermeye çalışıyor.

Halk Varını Yoğunu Satıyor

Diyarbakır'da son zamanlarda yaşanan çatışmaların toplumda oluşturduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılar, halkı farklı arayışlara itiyor. Çatışmalar nedeniyle oluşan maddi sıkıntılarını gidermeye çalışan bazı Vatandaşlar, Diyarbakır Açık Oto Pazarı'na getirdikleri araçlarını satarak, borçlarını ödemek zorunda kalıyor.

TERK ETMEK İÇİN

İlkha'nın haberine göre, Diyarbakır'ı terk etmek için arabasını satılığa çıkardığını dile getiren Cemil Kösecan, “Diyarbakır'da huzur kalmamış, hayat durmuş. Bugün kime sorsanız, size kan ağladıklarını söyleyecekler. Buradan kaçmak için arabamı satmaya getirdim. Başka çalacak kapım yok. Artık ne gece ne de gündüz uyuyabiliyoruz, can güvenliğimiz yok. Güneş batmadan eve girip kapıyı kilitliyoruz. Kentte esnaf ve işadamları iş yapamıyor. Kimileri mecburiyetten dolayı arabalarını satmaya getiriyorlar. ‘Arabamı sattıktan sonra kaçıp gideyim' düşüncesindeler. Bundan dolayı çok üzgünüz.” dedi.

İŞYERİ KAPANAN

Olaylar nedeniyle önce işyerini kapattığını ve şimdi de arabasını satmaya getirdiğini ifade eden Hacı Halit Özbek isimli esnaf ise “Yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur durumdayız. Olaylardan dolayı arabamı satıyorum. İşyerlerimizi kapattık. Artık evlerimizi de satacağız. Malımız gitti, hepsini satacağız Bu yaşananların nedeni nedir? Bir canımız var, onu da almak istiyorlar. Tüm yetkililere sesleniyorum, savaşın bitmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz