Hamal fena çıktı

Çalıştığı işyerindeki çelik para kasasını forkliftle taşıyıp kamyonetle kaçırdı. Akıllara durgunluk veren hırsızlık olayını polis, işyerindeki işçileri gizlice eşleştirerek çökerken, "hamal için pir fena" denildi.

Hamal fena çıktı

DİYARBAKIR'da, bir nakliye şirketinde hamal olarak çalışan N.D., içi para dolu çelik kasa ve bilgisayarları işyerine ait forkliftle taşıyarak kamyonete yükleyip çaldı. Hamalın  soygun anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, polis, kamera kayıtlarındaki kişiyi  çalışan işçileri gizlice eşleştirerek olayı çözdü.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN HIRSIZLIK

Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şubesi'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri, Bağcılar Mahallesi'nde bulunan taşımacılık şirketinde 13 gün önce meydana gelen akıllara durgunluk veren hırsızlık olayını titizlikle çözdü. İş yerinden çalınan içerisinde 100 bin lira nakit para, 168 bin liralık çek ve 150 bin lira faturanın bulunduğu çelik kasa ile televizyon ve 2 dizüstü bilgisayar hırsızlığının peşine düşen Hırsızlık Bürosu ekipleri, işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

İŞYERİNE AİT KASA VE BİLGİSAYARLAR

Hırsızlık olayında, 1 kişinin 19.30 sıralarında işyerine gelerek kapı kilidini kırarak, içeri giren ve 2'nci katta bulunan çelik para kasasını merdivenlerden yuvarlayarak indirdiğini, led televizyon ve dizüstü bilgisayarları da da alarak işyerine ait forklifti kullanarak yine işyerine ait kamyonete yükleyerek götürdüğünü tespit etti.

GÜVENLİK KAMERASIYLA EŞLEŞTİRME

Güvenlik kameraları ile kaydedilen görüntüleri defalarca izleyen polis, olay yerinden de çeşitli deliller topladı. Yapılan incelemelerde olayı gerçekleştiren kişinin işyerini iyi bilen biri olduğu kanısına varan hırsızlık bürosu ekipleri, burada çalışan 18 işçiyi yakın takibe aldı. Kamera görüntüleri ile çalışanları eşleştirerek inceleme yapan polis, yaklaşık 3 aydır hamal olarak çalışan ve piyasaya yüksek miktarda borcu olan N.D.'den şüphelendi.

3 AYDIR İŞYERİNDE HAMALIK YAPIYOR

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerdeki kişiyle benzerlik gösterdiği belirlenen N.D gözaltına alındı. Hırsızlık bürosuna götürülen N.D., yapılan sorgusunda hırsızlık olayını kendisinin gerçekleştirdiğini çok pişman olduğunu ve borçlarını ödemek için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

ÇINAR'DAKİ PETROL İSTASYONU

İşyerinden çaldığı malzemeleri yakın arkadaşı olan C. Ü.'nün minibüsüyle Çınar İlçesi'nde bulunan bir petrol istasyonuna götürerek sakladığını belirten N.D.'nin ifadesi üzerine petrol istasyonuna giden polis çalınan malzemeleri burada buldu. Çalınan kasa içerisindeki para ve malzemeleri eksiksiz olarak bulan polis, malzemeleri iş yeri sahibine teslim etti.  İfadesi alınan C. Ü. salıverilirken, N. D. ise  tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz