Görüş Bildir

Hamzalı katliamı unutulmadı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Hamzalı Mahallesi'nde 22 yıl önce örgüt üyelerince katledilen biri köy korucusu 23 kişi için anma töreni düzenlendi.

Hamzalı katliamı unutulmadı

Hamzalı Mahallesi'ndeki törende konuşan Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, 1 Ocak 1995 ve 16 Mart 1995'te gerçekleştirilen saldırıda 23 kişiyi katlettiklerini anımsattı. Hain saldırılarda çocuk, kadın ve yaşlı demeden katliam yapan terör örgütünün halen benzer saldırılar gerçekleştirdiğini dile getiren Dülgeroğlu, şöyle konuştu:

23 KİŞİ KATLEDİLMİŞTİ

"Bugün burada tekrar aynı acıları sizlere hatırlatmak için değil, şehitlerimizin anısını yaşatmak adına bir araya geldik, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü bütün dünyaya haykırmak için bir araya geldik. Zannettiler ki Hamzalı kardeşlerimiz, kalplerinde taşıdıkları vatan sevgisini kaybedecekler ve onların yanında yer alacaklar. Aradan geçen 22 yıla rağmen bugün yine şahit oluyoruz ki Hamzalı kardeşlerimiz, devletimiz ve milletimizin yanındadır." Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından programa katılanlar, şehitlerin mezarını ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi