Görüş Bildir

HDP Diyarbakır mitingindeki hain saldırıya Dünya basını ne dedi?

Dün Diyarbakır’daki HDP (Halkların Demokratik Partisi) mitinginde meydana gelen patlamalar dış basında da yankı uyandırdı. Guardian, BBC, CNN, Daily Mail, Deutsche Welle gibi medyalar HDP Diyarbakır mitingindeki patlamalarla alakalı ilginç başlıklar attı.

HDP Diyarbakır mitingindeki hain saldırıya Dünya basını ne dedi?

Halkın Demokrasi Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’da düzenlediği seçim mitingindeki patlamalar, dış basında da yankı uyandırdı.

GUARDIAN: KÜRT PARTİSİ’NİN SEÇİM MİTİNGİNDE İKİ PATLAMA

"Halkın Demokrasi Partisi’nin Diyarbakır’daki seçim mitingindeki patlamalarda iki kişi öldü 100’den fazla kişi yaralandı. Patlamalar, Kürt oylarının kritik olduğu Pazar günü yapılacak genel seçimlerden iki gün önce, tansiyonların yükseldiği bir zamanda meydana geldi."

BBC: KÜRTLERİN SEÇİM MİTİNGİNDEKİ PATLAMALARDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

"Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Diyarbakır’daki seçim mitinginde iki patlama meydana geldi. Patlamalarda iki kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı. Patlamanın nedeni henüz bilinmezken HDP lideri sağduyu çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamaları provokasyon olarak değerlendirdi."

CNN: HDP, PATLAMANIN ARKASINDA AKP VE ERDOĞAN’IN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

"Patlama, Kürtlerin yoğun yaşadığı kentte meydana geldi. HDP, patlamanın arkasında AKP ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürdü."

DAILY MAIL: KÜRTLERİN SEÇİM MİTİNGİNDEKİ PATLAMADA 2 KİŞİ ÖLDÜ

"Türkiye’nin güneydoğusundaki Kürt partisinin seçim mitingindeki patlamalarda iki kişi hayatını kaybetti, 100 kişiden fazla kişi de yaralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yetkililerin patlamanın nedeni araştıracaklarını açıklarken, HDP lideri Selahattin Demirtaş sağduyu çağrısında bulundu."

DEUTSCHE WELLE: SEÇİMDEN ÖNCE PATLAMALAR KÜRT PARTİSİNİNİN SEÇİM MİTİNGİNİ SARSTI

"Diyarbakır’daki HDP’nin seçim mitingindeki patlamada, iki kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Patlamalar sıkı rekabetli geçmesi beklenen genel seçimler öncesi meydana geldi."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi