HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs tutuklandı

Tokat'ta, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs tutuklandı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör operasyonu kapsamında 7 gün önce Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Alp Altınörs dün gece adliyeye sevk edildi. Yapılan sorgu işleminin ardından mahkemeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, HDP Tokat İl Eşbaşkanı Kadir Akkaya, HDP Merkez İlçe Başkanı Erdal Bektaş ile N.Ş.,E.Ç., M.V.Y., 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'Terör örgütüne eleman temin etmek' suçlarından tutuklandı. A.U. ve T.P. ise, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. HDP'li Altınörs ve beraberindekiler, Çamlıbel Cezaevine gönderildi. Düzenlenen operasyon kapsamında toplam 12 kişi tutuklanırken 4 kişi ise, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

SİYASETE VURULAN DARBE

HDP Merkez Yürütme Kurulu, tutuklanan Altınörs'le ilgili yaptığı açıklamada "10 Ekim 2015'te Ankara'da gerçekleşen katliamda yaşamını yitiren Zakir Karabulut'un cenazesine katılması gerekçe edilen bu hukuksuz tutuklama, demokratik siyasete vurulmuş bir darbedir" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Altınörs'ün tutuklanmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"10 Ekim 2015'te Ankara'da gerçekleşen katliamda yaşamını yitiren Zakir Karabulut'un cenazesine katılması gerekçe edilen bu hukuksuz tutuklama, demokratik siyasete vurulmuş bir darbedir. Failleri ortaya çıkarılmamış ve her geçen gün ortaya çıkan belgelerle devlet içinden destek alınarak yapıldığı ihtimali gittikçe kuvvetlenen 10 Ekim Ankara Katliamının esas sorumlularının yargılanması gerekirken, bu yapılmamaktadır. Bunun yerine bu katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımızın cenazelerine katılan siyasetçilerin yargılanması, 10 Ekim Ankara saldırısının bir türlü aydınlatılmaması, Meclis'te konuya ilişkin araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin AKP oylarıyla red edilmesi, mesnetsiz iddialar ve uydurma gerekçelerle Alp Altınörs'ün tutuklanmasına konu edilen gizli tanığın çok bilinen bir zihniyetten üretildiğini göstermektedir. Bir hukuk skandalına dönüşen gizli tanık ifadesiyle Alp Altınörs'ün tutuklanmasını en sert biçimde kınıyoruz.Bu haksız ve hukuksuz tutuklamanın bir an önce sonlandırılarak, bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz"

DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Altınörs'le ilgili açıklama yaparak, "Hırsız değil, alçak değil, halk düşmanı katil değil, onurumuzdur" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Alp Altınörs başı dik onurlu bir devrimcidir. Hırsız değil, alçak değil, halk düşmanı katil değil, onurumuzdur" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz