Görüş Bildir

Hdp Heyetinden Barzani Ziyareti

IKBY Başkanı Barzani, Milletvekilleri Baydemir, Yıldırım ve Kaya'dan oluşan HDP heyetiyle bir araya geldi. Baydemir, Zergele Köyü ile ilgili rapor hazırlayıp parlamentoya sunacaklarını söyledi.

Hdp Heyetinden Barzani Ziyareti

Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'ndaki PKK hedeflerine Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen operasyonda sivillerin öldüğü öne sürülen Zergele Köyü'nde incelemelerde bulunan HDP heyeti dün Barzani ile görüştü, Talabani'nin lideri olduğu Parti yetkililerini ziyaret etti.

BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım ve Hüda Kaya'dan oluşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetini kabul etti.

IKBY başkanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, görüşmedeki ifadeleri aktarılan Barzani, çözüm sürecinin devam etmesinin önemine değinerek, herkesin barış tarafında yer alması gerektiğini belirtti. Başından bu yana barış sürecinin destekleyicisi olduklarını hatırlatan Barzani, "Bu sürecin yeniden başlaması ve işlerin rayına girmesi için elimizden geleni yapmaya ve bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız" dedi.

Osman Baydemir de "HDP olarak hiçbir şekilde savaşın tarafında değiliz ve en kısa zamanda çözüm sürecinin tekrar başlamasını istiyoruz. Bu konuda sizin nasıl bir rol oynadığınızı çok iyi biliyoruz ve tekrar bu sürecin başlaması için sizden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TALABANİ PARTİSİYLE

Bölgedeki Kürt internet sitelerinin haberine göre heyet üyeleri Süleymaniye'de Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu IKYB yetkilileri ile bir araya geldi. IKYB Genel Sekreteri Kosret Resul başkanlığındaki heyet ile görüşmede bulundu. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Zergele Köyü ile ilgili hazırlayacakları raporu TBMM'ye sunacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Güney Kürdistan halkımız bilsin ki Türkiye'de Kürtler ve HDP savaş istemiyor. Hep beraber tek ses halinde barış sürecine sahip çıkılması konusunda çağrıda bulunalım. Ancak, 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümeti Kürtlere karşı savaş politikasını öne çıkararak bununla HDP'nin gücünü kırmaya çalışıyor. Bu nedenle bütün siyasi partilere HDP'ye sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Bu savaşın taraflarına çatışmaları durdurmalarını istiyoruz. Yeniden barış projesine başlamalarını istiyoruz."

ÇÖZÜM SÜRECİ DE

IKYB Polit Büro üyesi Sadi Ahmet Pire ise, IKYB olarak kendilerini çözüm sürecinden uzak görmediklerini ifade ederek, "Liderimiz Celal Talabani her zaman çözüm sürecinin arkasında durmuş ve parti olarak üzerimize düşen ne varsa yaptık. HDP'ye barış için destek verilmelidir. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz ve her yerde Kürtlerin öldürülmesini kınıyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi