HDP ve DBP Ablukada!

Siirt, Elazığ ve Van'da, HDP ve DBP'nin teşkilatlarına yönelik yürütülen operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında parti il teşkilat başkanları da bulunuyor.

HDP ve DBP Ablukada!

Hendek ve barikat terörüne yönelik bölgede yürütülen operasyonlar devam ederken, örgüte siyasi destek veren HDP ve DBP İl ve ilçe teşkilat yöneticileriyle ilgili gözaltılar da sürüyor.

SİİRT'TE EŞ BAŞKAN

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne Terörle Mücadele ekiplerince eş zamanlı 10 adrese gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt İl Eş Başkanı Kıymet Mut ve Merkez İlçe Eş Başkanı Meryem Tırpan'ın da yer aldığı 6 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Siirt Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Söz konusu 10 adresteki arama devam ediyor.

ERGANİ OPERASYONU

Buarada, PKK/KCK soruşturması kapsamında Elazığ merkez ve Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde toplam 8 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, HDP Elazığ eski il başkanı Yunus Güneş, HDP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Semra Çelik, DBP İl Başkanı Nafiz Koç, HDP Elazığ Milletvekili adayları Türkan Bingöl ve İbrahim Bingöl, parti üyelerinden Hasan Üzüm, Ahmet Emektar ve Hüseyin Acar gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 8 HDP ve DBP'li bugün sıkı güvenlik önlemleri altında Elazığ Adliyesi'ne getirildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

8 HDP ve DBP yöneticisinden Türkan Bingöl ve DBP Elazığ İl Başkanı Nafiz Koç adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. HDP Elazığ eski İl Başkanı Yunus Güneş, HDP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Semra Çelik, HDP Elazığ Milletvekili adayı İbrahim Bingöl, parti üyelerinden Hasan Üzüm, Ahmet Emektar ve Hüseyin Acar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİ BELEDİYE ENCÜMENİ

Van'da Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gevaş Belediyesi Meclis üyesi N.K ve S.T, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezaevine gönderildi.

HDP Siirt Milletvekili Konca hakkında soruşturma

Konca hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek" ve "iftira" suçlarından soruşturma başlatıldı

SİİRT - HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek" ve "iftira" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Milletvekili Konca hakkında, 27 Mayıs'ta Güres Caddesi'nde Siirt Kadın Platformu tarafından, "Kadın ve çocuk şiddeti" konulu basın açıklamasındaki güvenlik güçlerine yönelik ithamlarda bulunduğu ifadelerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek, "iftira" suçlarından soruşturma başlattı.

KONCA HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca, Milletvekili Konca hakkında 22 Mayıs'ta Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları ve bölge milletvekillerinin katılımıyla HDP İl Başkanlığı önünde düzenlenen etkinlikte attığı sloganlar nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı galeyana getirmek" suçlarından soruşturma başlatılmış, Konca'nın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz