HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları için toplanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), HDP Genel Merkez binasında bugün ortak Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıya, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlık yapacak.

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları için toplanıyor

Toplantıda, 17-25 Haziran arasında gerçekleştirilen il ve ilçe örgütü toplantılarının değerlendirmesinin yanı sıra önümüzdeki süreçte il, ilçe, mahalle ve köylerde yapılacak halk toplantılarının planlaması bekleniyor. Toplantıda, halk toplantılarının tüm kentlere yayılması için gereken yol ve yöntemlerin ele alınacağı belirtildi.

YENİ DÖNEM HATTI 

MYK toplantısında ele alınacak önemli bir diğer konu ise HDP ve Yeşil Sol Parti’nin kongreye giderken nasıl ortaklaşacağı ve hangi parti ile yola devam edileceği olacak. Ayrıca önümüzdeki süreçte halkla yapılacak toplantılar, ittifak siyaseti ve adayların ön seçimle belirlenmesi gibi başlıklar üzerinden yeni dönem yol ve yöntemleri tartışılacak. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler