HDP'den iç güvenlik protestosu

Beyoğlu'nda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü üyesi bir grup, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde olan yeni iç güvenlik paketini protesto etti.

HDP'den iç güvenlik protestosu
Galatasaray Meydanı'nda saat 18.00'da bir araya gelen HDP İstanbul Örgütüne üye bir grup, "Faşist Güvenlik Yasasına Hayır. Baskılar Bizi Yıldıramaz" yazılı pankart açtı.  HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül birer konuşma yaparak yeni iç güvenlik paketinin doğuracağı sonuçlardan endişe duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Rukeyi Demir basın açıklamasını okudu. Demir açıklamada şunları söyledi:

"Tetikçi, baskıcı, otoriter iktidar anlayışının son tezahürü olarak önümüze konulan yeni güvenlik yasa tasarısını reddediyoruz. En temel insani hakların suistimale açık hale getirildiği, her gün açıkça cinayetler işleyen kolluk kuvvetine bu alanda sınırsız yetkiler sunan 'kamu düzeni' gerekçesiyle kamunun kendisini oluşturan halkları baskı altına alarak ülkeyi bir polis devletine dönüştüren bu yasa, faşist devletçi bir anlayışın neticesidir. Demokrasi sorununa terör ve güvenlik eksenli bu bakış, 90'lardan bugüne değin onbinlerce yurttaşısımızın canına mal olmuşken, böylesi bir girişim kabul edilemez."

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz