Görüş Bildir

HDP’li erkekler kadına yönelik şiddet ve tecavüze 'dur' diyecek

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün erkek yöneticileri, yapacakları açıklama ile kadın ve çocuklara dönük artan şiddet, taciz ve tecavüze ‘dur’ diyecek.

HDP’li erkekler kadına yönelik şiddet ve tecavüze 'dur' diyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, son günlerde kadına ve çocuğa yönelik artan tacize, tecavüze ve şiddete ‘dur’ demek için 16 Haziran günü Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması yapacak.

Yapılacak açıklamaya dair konuşan HDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Mahmut Yokuş, Ortadoğu’nun bütün ülkelerinde kadına ve çocuğa yönelik ciddi bir baskı, taciz, tecavüz ve şiddetin had safhada olduğuna dikkat çekti.

'KADIN VE ÇOCUĞUN ROLÜ BELİRLEYİCİ'

Köle gibi görülen kadın ve çocuğun yaşamdaki rolünün belirleyici olduğunu ifade eden Yokuş, ancak Türkiye’deki kadın politikalarında ciddi sorunlar bulunduğunu belirtti. Yokuş, “Kadın toplumu hazırlayan yaşam veren, güç katan ve mücadele edendir. Empati yapmalıyız ve kadına yönelik baskı, taciz, tecavüz ve şiddete dur demeliyiz. Her gün ülkemizde günde 2 kadın katlediliyor. En büyük terör olayı bir ülke de kadın ve çocuğa baskı, taciz, tecavüz ve şiddetin yapılmasıdır” dedi.

'PARTİLERİN BAKIŞ AÇILARI BİLİNİYOR'

 HDP İl Yöneticisi Edip Binbir ise, kadınlara yönelik taciz, tecavüze dur demek ve çocuk gelinlere dikkat çekmek için Koşuyolu Parkı’nda olacaklarını ifade etti.

Türkiye’deki siyasi partilerin kadına bakış açılarının bilindiğini dile getiren Binbir, “Bizler kadınların bu ülkede olan mücadelesinin destekçisi olduğumuzu, kendileriyle beraber hareket ettiğimizi dile getireceğiz. 2002 yılından bu yana Türkiye’de kadına şiddet ve tecavüz olaylarına baktığımıza yüzde 800 arttığını görüyoruz. Bunun ana temellerinden biri bu ülkede iktidarın kadına bakış açısından geldiğini görüyoruz. Ülkemizde hala kaç tane kadın bakan var. Birkaç partinin kaç tane kadın milletvekili var. Kadın cinayetlerinin ana temellerinden birinin de siyasal partilerin hükümetlilerin politikalarından kaynaklandığını bütün bu olumsuzluklara karşı kadın mücadelesine destek olmak için 16 Haziran da Koşuyolu Parkı’nda olacağız” diyerek, herkesi destek vermeye davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi