Her kesimle diyalog şart

Vali Toprak, “var olan sorunları yetki ve sorumluluklar çerçevesinde her bir kesim ve dinamikle işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözmektir” dedi.

Her kesimle diyalog şart

DİYARBAKIR-Diyarbakır Barosunun 43.Olağan Kongresi sonucunda, Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Tahir Elçi ve Baro Yönetim, Kurulu üyeleri İl Valisi Toprak’ı ziyaret etti. Vali Toprak, “var olan sorunları yetki ve sorumluluklar çerçevesinde her bir kesim ve dinamikle işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözmektir” dedi.

FİKİR VE PROJELER

Görüşmede Baro Başkanı Avukat Elçi, baroların önemine vurgu yaptı. Elçi şöyle dedi: “Barolar ülkemizdeki en önemli mesleki kuruluşların başında gelmektedir. Bir taraftan yargının en önemli ve vazgeçilmez unsuru ve adil yargılamanın parçası, diğer taraftan da meslek mensuplarının dayanışması ve toplumun ortak sıkıntıları ve ihtiyaçlarına yönelik sorumluluk taşımaktadır”

Elçi Vali Toprak’ı ziyaret etmelerindeki gayenin gerek Baro Başkanlığı ve gerekse Diyarbakır halkının sorunları konusunda, Vali başta olmak üzere kentin tüm katmanlarıyla diyalog ve görüş alışverişi içerisinde olmak olduğunu söyledi.

 

VALİ’DEN BAŞARI DİLEĞİ

Diyarbakır Barosunun yeni başkanı ve yönetim kurulunun, Diyarbakır’a ve hukuk camiasına hayırlı olmasını temenni ederek, Baro Başkanı Tahir Elçi ve Baro Yönetim Kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Vali Toprak Diyarbakır’daki her bir sivil toplum örgütü ve her bir meslek kuruluşunun ortak akıl oluşturmada büyük öneme sahip olduklarını bildirdi.

Toprak, ortak amacın Diyarbakır’da yaşayan insanların huzuru, mutluluğu, 75 milyonun birlik ve beraberliğini sağlamak ve var olan sorunları yetki ve sorumluluklar çerçevesinde her bir kesim ve dinamikle işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözmek olduğunu söyledi.

ORTAK AKIL OLUŞTURMAK

Vali Toprak şunları söyledi: “Var olan sorunları birbirimizi anlayarak, dinleyerek, ortak akıl ve işbirliği ile çözmeye çalışıyoruz ve çalışmalıyız. Baro Başkanlığı seçimi ile göreve yeni seçilen yönetimin de Diyarbakır ve sorunları ile yapılabilecekler konusunda çalışmaya, var olan diyaloğu daha da geliştirmeye ve sonuç itibari ile vatandaşlarımızın huzurlu, güvenli, sağlıklı ve hukukun üstünlüğü ve evrensel değerler kapsamında kaliteli yaşaması için her türlü katkıyı geliştirmeye zaman, saat sınırlaması olmaksızın hazır olduklarını söyledi”.

Kaynak: Diyarbakır Söz