Hesaplaşmadık ki, Helalleşelim

Ensarioğlu, Kılıçdaroğlu’nun helalleşme söylemine göndermede bulunarak, “Daha hesaplaşmadık ki helalleşelim” dedi. Ak Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayları, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için, start verdi. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde aday tanıtımı yapıldı. 1. Sıra Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "Bunların ittifak ettikleri tek şey Cumhurbaşkanımızı devirmek, başka hiçbir noktada buluşamazlar. Sayın Kılıçdaroğlu helalleşmekten bahsediyor. Daha hesaplaşmadık ki helalleşelim. 14 Mayıs’ta hesaplaşacağız eğer kazanırlarsa helalleşiriz” dedi.

Hesaplaşmadık ki, Helalleşelim

Ak Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayları, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için, start verdi. Aday listesinin ilk sırasında yer alan Galip Ensarioğlu, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme söylemine göndermede bulunarak, “Daha hesaplaşmadık ki helalleşelim. 14 Mayıs’ta hesaplaşacağız eğer kazanırlarsa helalleşiriz” dedi.

AK Parti Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde adaylarının tanıtımını yapmak için etkinlik düzenledi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın bütün adayları tebrik ederek, "Diyarbakır artık terörle anılmıyor. Artık parklar, festivaller ve güzellikler ile anılıyor. Bizim bu seçimdeki en büyük söylemimiz bu olacak" dedi. Aydın’dan sonra eski Tarım Bakanı Kutbettin Arzu kısa bir selamlama konuşması yaptı,  Sırasıyla, Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Said Yaz, Suna Kepolu Ataman, Ayşegül Biçer, Dr. Aziz Alper Biten, Abdulvahit Güvensen, Feyzullah Şimşek, Hatice Seydaoğlu, Abdurrahman Kikizade, Tahsin Arslan, Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu, Seyid Kutup Yıldırım sahneye çağrılarak tanıtıldı. Adaylar kısa birer de konuşma yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NUN HELALLİK SÖYLEMİ

AK Parti’nin Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Bunların ittifak ettikleri tek şey Cumhurbaşkanımızı devirmek, başka hiçbir noktada buluşamazlar. Sayın Kılıçdaroğlu helalleşmekten bahsediyor. Daha hesaplaşmadık ki helalleşelim. 14 Mayıs’ta hesaplaşacağız eğer kazanırlarsa helalleşiriz. Biz 20 yılda Diyarbakır’a çok şey kattık. Geldiğimiz havaalanı ve otogarı bütün komşu illerle olan yolları duble yol yaptık. Silvan Barajı da su tutmaya başladı. Bu proje bizim dönemimizde bitecek” dedi.  Aday tanıtım toplantısı sonrası Ensarioğlu, Diyarbakır Söz Gazetesi muhabirinin sorularını yanıtladı.

“BASİT POLEMİKLERE GİRMEM”

Ensarioğlu partideki iki akrabasıyla seçimde yarışması ile ilgili soruya; “           Bu basit sorulara hiç gerek yok.  Ak Parti  Türkiye’yi 21 yıldır yönetiyor, büyük hizmetler yapan büyük bir partidir. Hem Türkiye’de büyük işler yapmıştır hem de Ortadoğu’da mazlum milletlerin hakkını savunan sözü dinlenen bir partidir. Sözü dinlenen bir liderin partisidir. B,iz bu seçimde hem beş yıl daha Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın seçilmesi ve parlamento çoğunluğunu alınması için mücadele ediyoruz. Bunu yaparken de Diyarbakır’da yaptığımız siyasete ve kendimize güveniyoruz. Basit polemiklere ben girmem. Bunlara gerek yok” şeklinde cevap verdi.

Ensarioğlu, adaylarla birlikte büyük bir heyecanla geldiklerini belirterek, “Bu seçim hem kentimiz hem ülkemiz açısından çok önemli. Tüm gücümüzle partimizin çalışmalarını halkımıza anlatacağız. İnsanlarımız bize güveniyor. Çalmadık, gidilmedik ev bırakmayacağız. Hepimizin yolu açık olsun” dedi.

“DİYARBAKIR KADINININ SESİ OLACAĞIM”

Partinin 3. adayı Suna Kepolu Ataman ise, seçilmesi durumunda kadınların sesi olacağı mesajını verdi. Ataman, şöyle konuştu: “Ben Diyarbakır’da aday adaylığı başvurusunu yaparken sizde vardınız ve sizinle yaptığımız röportajda Diyarbakır için benim bir hikayem var demiştim. Bu hikayeyi taçlandırmak için şimdi Diyarbakırlıların karşısındayım. Diyarbakır’ın duasını ve desteğini istiyorum. Tüm Diyarbakır’a söz veriyorum. Diyarbakır’ın ve Diyarbakır kadınının sesi olacağım. Onların kolu, ayağı, gözü olacağım. Bütün evlatlara anne, bütün bayanlara da bacı olacağım. Desteğinizi için çok teşekkür ederim. Bizim tek bir mücadelemiz var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 57-60 arasında onu tekrar cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturtturmak, biz kadınların boynunun borcudur.”

ERDOĞAN YARIN DİYARBAKIR’DA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler için Karacadağ bölgesinde yapılacak olan konutların temel atma töreni nedeniyle yarın Diyarbakır’a geliyor. Sabah saatlerinde Diyarbakır’da olması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkez camide cuma namazı sonrasında, Siverek yolu üzerindeki konut alanındaki törene katılıp, hitap edecek. Erdoğan’ın Diyarbakır’a dair önemli mesajlar ve müjdeler vermesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler