Görüş Bildir

Hizmete Susamışlar!

KHK ile belediyeye görevlendirme yapılan Batman'da yürütülen hummalı çalışmalar sayesinde hizmetle tanışan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getiriyor.

Hizmete Susamışlar!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan görevlendirmenin ardından belediye hizmeti ile tanışan Batmanlılar, hizmetlerden büyük memnuniyet duyuyor.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un, kentteki vatandaşları özlemle bekledikleri hizmete kavuşturmak için başlattığı çalışmalar vatandaşlardan takdir topluyor.

Hak ettikleri belediye hizmetlerini yaşadıkları kentte görmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, yapılan görevlendirmeden memnun.

- "Hizmetlerden memnunuz, Allah da onlardan razı olsun"

Bağlar Mahallesinde yaşayan vatandaşlardan Davut Altun, AA muhabirine, kim hizmet yaparsa halkın ondan memnun kalacağını söyledi.

"Biz yapılan hizmetlerden memnunuz, Allah da onlardan razı olsun." diyen Altun, yürütülen çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

- "20 yıldır asfalt yapılmayan yerler asfaltlanıyor"

Vatandaşlardan Habip Yürek ise belediye hizmetlerinden memnun olduklarını aktardı.

Halka kim hizmet sunarsa onun kazanacağını dile getiren Yürek, "Önceki durumla görevlendirme yapıldıktan sonraki çalışmalar arasında dağlar kadar fark var. 20 yıldır asfalt yapılmayan yerler asfaltlanıyor. Kaldırımlar parke taşı yapılıyor. Çok memnunuz." dedi.

Mehmet Ali Güneş de belediyenin hizmetlerinin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Kente yeşil alanlar ve parklar ile spor kompleksleri yapılmasını istediklerini anlatan Güneş, Batman'da ayrıca trafik sorunun da çözülmesini beklediklerini belirtti.

Gültepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağ, görüşmelerin ardından asfalt olmayan sokaklarda çalışma yapıldığını söyledi.

"Yıllardan beri asfalt görmeyen sokaklar kısa sürede asfaltlandı. Hizmetlerden çok memnunuz." ifadelerini kullanan Dağ, kaldırımlara da parke taşı döşendiğini aktardı.

- "Çalışmaları memnuniyetle izliyoruz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, yapılan görevlendirmenin ardından belediye araç ve gereçleri ile personelini sahada çalışırken görmeye başladıklarını dile getirdi.

Belediyelere görevlendirme yapılmasına değinen Özdemir, "Seçilmiş insanlar bu görevi layıkı ile yerine getirmedikleri, belediye yetkileri halka hizmet anlamında bir duruş sergilemedikleri takdirde devlet de halkı eziyet içinde ve hizmetten yoksun bırakamazdı. Yapılan budur." diye konuştu.

"Tabi ki çok eksiklikler, geçmişin getirdiği sıkıntılar var. Bunların bir nebze olsun düzeltilmesi anlamında çalışmalar yapılıyor. Biz bu çalışmaları memnuniyetle izliyoruz." diyen Özdemir, yapılan görevlendirmeden halk olarak memnun olduklarını kaydetti.

- "İnsanların teveccühü çalışma azmi veriyor"

Belediyeye görevlendirilen Aksoy da kısa sürede gerçekleştirilen belediye hizmetlerinin vatandaşlar tarafından takdirle karşılanmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Belediye birimlerinde bazı değişiklikler yaparak halka hizmet sunmaya başladıklarını dile getiren Aksoy, halka hizmet etmenin sorumluluğunu üstlendiklerini vurguladı.

Aksoy, çalışmalarında kalite anlayışını belirleyen iki önemli kriter olduğuna işaret ederek, bunlardan birinin hizmeti alanların mutluluğu, ikincisinin ise hizmeti veren çalışma arkadaşlarının mutluluğu olduğunu aktardı.

Belediyeciliğin insan yaşamının her anını ilgilendiren, hizmetler üreten bir konu olduğuna işaret eden Aksoy, bu kapsamda göreve başladıkları günden bu yana ellerindeki imkanlar dahilinde, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan Batman halkına en üst düzeyde hizmet vermek için çalıştıklarını kaydetti.

Aksoy, Batman'ın birikmiş sorunları olduğuna dikkati çekerek, kısa süre içerisinde insanların günlük yaşantısını doğrudan ilgilendiren temizlik, ulaşım, altyapı, park ve bahçe gibi alanlarda ellerindeki imkanı en etkin biçimde kullanarak insanların günlük yaşamı ile ilgili bazı standartları değiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Bu konuda iyi ilerlediklerini düşündüğünü ifade eden Aksoy, "Her işin muhalifi olduğu gibi bu işin de bazı muhalifleri belki var ama genel olarak geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu görüyoruz. İnsanların bu memnuniyeti ve teveccühü de bize ayrı bir heyecan ve çalışma azmi veriyor." şeklinde konuştu.

- "Vatandaşlarımızın mutluluğu ödüllerin en büyüğü"

 Önem ve yapılabilirlik sırasına göre sıraladıkları hizmetleri bir bir hayata geçirmeye çalışacaklarını anlatan Aksoy, kendileri için en büyük ödülün hemşehrilerinin hayır duası olduğunu vurguladı.

Aksoy, vatandaşın memnun olmasının, yaptıkları hizmetlerle ilgili olarak samimi teşekkürlerini sunmalarının kendileri için büyük güç olacağını aktararak, şöyle dedi:

"Kısa süre içerisinde belediye teşkilatında önemli bir sinerji sağladığımızı düşünüyorum. Arkadaşlarımız yaptıkları işin keyfine varmaya başladılar. Üretmek, hizmet etmek hakikaten çok keyif verici bir iş. Biz de her gün belediyemizin hizmet ile üretme kapasitesini, sinerjisini, heyecanını daha da arttırmak, yaşamın 24 saatini kapsayan belediyecilik hizmetlerinin en üst düzeyde heyecanla şevkle verilmesi yönündeki kurumsal yapımızı güçlendirmek yolunda çeşitli tedbirler alıyoruz."

Aksoy, "Vatandaşlarımızın mutlu olduğunu, sorunlarının çözüldüğünü, onların kendilerine yaraşır, daha nezih, temiz, sağlıklı ve  çağdaş bir ortam da yaşıyor olduklarını görmek, bizim için mutlulukların, ödüllerin en büyüğü." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi