Hocalı katliamına dikkati çekmek için Azerbaycan'a yürüyor

Ermenistan'ın Azeri toprağı Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı kasabasında yaptığı katliamı protesto etmek için Ankara'dan yola çıkan Kadir Bayramlı, Iğdır'a ulaştı

Hocalı katliamına dikkati çekmek için Azerbaycan'a yürüyor

Ermenistan'ın 1992 yılında Azeri toprağı Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı kasabasında yaptığı katliama dikkati çekmek için Ankara'dan Azerbaycan'a yürüyen Kadir Bayramlı, Iğdır'a ulaştı.

Ankara'dan 21 Mart'ta yürüyerek yola çıkan 58 yaşındaki Kadir Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan kökenli olduğunu, Hocalı'daki katliama dikkatleri çekmek için yola çıktığını söyledi.

Ermenileri protesto etmek için yürüyüş başlattığını ifade eden Bayramlı, ''Ben de bu katliamı protesto etmek amacıyla Ankara'dan başlayarak 2800 kilometre yürüyüp Ağdam'a yani Hocalı'ya gideceğim'' dedi.

Yürüyüşe bireysel bir tepki olarak başladığını ifade eden Bayramlı, şunları kaydetti:

''Yaptığım bu eylem ses getirdi. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bu haklı bir davadır. Bütün dünyanın gözleri önünde 1992'de kadın, çoluk çocuk demeden herkesi katleden Ermenileri şiddetle kınıyorum. Karabağ Azerbaycan'ındır. Hocalı'da olanları bütün dünya gördü. Yolda birçok zorlukla karşılaşsam da amacım bana güç veriyor. Çok ayakkabı eskittim yollarda. Yokuşları çıkarken çok zorlanıyorum ama bir anda Hocalı'daki katliamda ölen insanlar aklıma geldiğinde o yokuş düz bir yol oluyor gözümde. Zorluklara rağmen bu işi başardığım için çok mutluyum.''

Yürüyüşü sırasında konakladığı yerlerde insanların kendisine yardımcı olduklarını da belirten Bayramlı, Iğdır'da bir süre dinlendikten sonra Nahçıvan'a doğru hareket edeceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz