HSK Başkanvekili Yılmaz'dan Arınç'a yanıt

Bülent Arınç, 'Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bu iddianameleri dedim' ifadelerini kullanmıştı.

HSK Başkanvekili Yılmaz'dan Arınç'a yanıt

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "Yaptığım görevler nedeniyle çok yakından tanıma fırsat ve onuruna eriştiğim fedakar Türk hakim ve savcılarının, hakimlik edebine, ilmine adalete bağlılığına, kul hakkına gösterdikleri titizliğe inancım ve güvenim tamdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, AKP'nin 'yargı reformu' açıklamalarının ardından HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini söyleyip, "Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bu iddianameleri dedim" diye konuşmuştu.

ARINÇ'A HSK YANITI

Sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulunan HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, hakim ve savcıları savunarak, "Hukukun bir bilim, hakimlik ve savcılığın gerilimli bir meslek; ama ince bir sanat olduğunu hiç akıllarından çıkartmadan, hukukun onurunu, mesleklerinin saygınlığını, toplumların insanı değersizleştirdikleri en çılgın dönemlerde bile özenle korumuşlardır" dedi.

Yılmaz, "Bunun en önemli kanıtı; tarafsız, sadece Anayasa ve yasalara bağlı ve hür vicdanlı olarak görev ifa etmek yerine, yargısal yetkilerini; iltisak, irtibatlı oldukları örgüt adına kullanan, millete büyük acılar yaşatan hakim ve savcıları, yasal mevzuata bağlı kalarak ve büyük bir titizlik içinde yapılan soruşturma sonuçlarına dayanarak yargı teşkilatından uzaklaştırmışlar. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı ilk andan itibaren karşı durarak cumhuriyete, millet egemenliğine dayalı demokrasiye sahip çıkmışlardır" ifadelerini kullandı.

'KİM NE DER DİYE DÜŞÜNMEDEN...'

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle oldu: "Yaptıkları yargılama ve soruşturmalarda; kim ne der, ne düşünür demeden, terör örgütlerinin tehdit ve korkutmalarına aldırmadan yaptıkları işin ciddiyetine, ulviliğine zarar verecek tartışmaların içine girmeden sessiz ve sadelik içinde görev yaparlar. Hem hizmetinde olduğu milletin denetimi ve gözetimi hem de mesleki mevzuatın zorunlu kıldığı etkin denetim mekanizmaları, yaptıkları hizmetin güvenceleridir. Yaptığım görevler nedeniyle çok yakından tanıma fırsat ve onuruna eriştiğim fedakar Türk hakim ve savcılarının, hakimlik edebine, ilmine adalete bağlılığına, kul hakkına gösterdikleri titizliğe inancım ve güvenim tamdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz