Görüş Bildir

HÜDA PAR Bağlar Gençlik Kollarından kitap okuma etkinliği

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Koşuyolu Parkı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

HÜDA PAR Bağlar Gençlik Kollarından kitap okuma etkinliği

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'nda, gençlere yönelik açık hava kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Bağlar İlçe Gençlik Kolları, gençlere kitap okuma alışkanlığını yeniden oluşturabilmek amacıyla açık havada kitap okuma etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğin amacına ilişkin açıklama yapan Bağlar Gençlik Kolları Başkanı Şeyhmus Asaf, Allah'ın ilk emrine binaen bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Asaf, "Bağlar Gençlik Kolları olarak Allah'ın ilk emri olduğu gibi 'ikra' yani oku ayetiyle, biz de kitap okumayı insanlar arasında yaymak için böyle bir etkinlik düzenledik. Biz şunu fark ettik; tarih sürecinde okuyan toplulukların daima yöneten ve iktidar olduğunu, okumayı terk eden medeniyetlerin de yok olduğunu, dağıldığını görüyoruz." dedi. 

Bu teknoloji çağında teknolojiye bağlılığın gittikçe arttığını hatırlatan Asaf, "Bu çağda biz HÜDA PAR Bağlar Gençlik Kolları olarak istiyoruz ki tekrardan ümmet kitapla birleşsin, haşır-neşir olsun. Bundan dolayı biz de bu etkinliğimizi açık alanda gerçekleştirdik. İnşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Asaf, "Bizim amacımız aslında burada ümmeti kendi aslına döndürmektir. Çünkü okuyan topluluklar her zaman kendi aslını ve özünü tanır. Tarihini bilen topluluklar ayakta sapasağlam dururlar, ama ne zaman ki bizler kendi tarihimizden uzaklaşırsak, tarihimizi bilmezsek işte o zaman gerilemeye başlarız. Nitekim tarih bunu bize gösteriyor. Bizler bu farkındalığı oluşturmak için açık alanda kitap okuma etkinliğini yaptık." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi