Hüda-Par Erdoğan dedi

HÜDA PAR'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığı öğrenildi.

Hüda-Par Erdoğan dedi

Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR) Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığı öğrenildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA  PAR) Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 24 Haziran seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi. Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin altyapısının 16 Nisan 2017 referandumuyla oluşturulduğunu belirtti.

Bu referandumla getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin parlamenter sisteme göre ülke şartlarına daha uygun olduğuna karar verip desteklediklerini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:

ERDOĞAN'A OY VERİLECEK

"Bu yeni sistemin doğru bir zemin ve doğru bir temelde şekillendirilmesi için 16 Nisan referandumunda parti olarak ortaya koyduğumuz ilkesel duruşumuzu devam ettiriyoruz. Bundan hareketle mevcut şartları göz önünde bulundurarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık."

Genel Başkan Mehmet Yavuz, HÜDA PAR olarak Diyarbakır ve Batman'da bağımsız adaylar, 79 ilde ise tam liste olmak üzere 81 ilde milletvekili seçimlerine katıldıklarını ifade ederek, "Bu doğrultuda 'Önce insan, öncelik adalet' diyen partimiz HÜDA PAR'ın Meclis'te temsiliyetini sağlamak için bütün vatandaşlarımızı 24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde HÜDAPAR'a oy vermeye davet ediyoruz." dedi.

DİYARBAKIR'DA BAĞIMSIZ

Kararı, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

24 Haziran'daki milletvekilliği seçimine ülke genelinde kendi logosu ve adaylarıyla katılacak HÜDA PAR, Diyarbakır'da eski genel başkanları Zekeriya Yapıcıoğlu'nu, Batman'da ise genel başkan yardımcısı ve aynı zamanda GİK üyesi Aydın Gök'ü bağımsız aday olarak destekleyecek.

KUTUPLAŞMALARA SON

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, siyasetin üslubunu eleştirdi. Yapıcıoğlu, "Daha fazla oy almak adına insanlarımızın kutuplaştırılarak birbirine düşürülmesi memleketin faydasına değil." dedi.

Ramazan ayında Allah Teala’nın rahmetine daha çok yaklaştıracak amellerde bulunulması gerektiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Evet, şu anda memlekette aynı zamanda siyasi bir hava var. 24 Haziran'da hem cumhurbaşkanlığı seçimi hem de milletvekili genel seçimi yapılacak. Bu seçimde ben de Diyarbakır'dan bağımsız aday oldum. Fakat adaylıktan önce de şu anda da bizim siyasetin üslubundan bir şikâyetimiz var. Ötekileştirmek, başka saftaki birisini düşmanmış gibi görüp göstermek veya kendisinin kazanıp kaybetmesini memleketin batmasıyla eşdeğer tutmak ya da kendisi gibi düşünmeyeni hain ilan etmek memleketimize bir şey kazandırmıyor. Üslubun sertleşmesi, 3-5 oy daha fazla almak adına insanlarımızın kutuplaştırılarak birbirine düşürülmesi memleketin faydasına değil. Fakat şükür ki Ramazan ayının başlamasıyla siyasetteki bu üslup kısmen de olsa düzeldi. Ramazan'daki bu manevi iklim o siyasi havayı bastırdı, iyi ki de bastırdı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz