HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, Erbil'de Mesut Barzani ile görüştü

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Erbil'de ağırladı. Seçime Cumhur İttifakı ile giren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani ile Erbil'de bir araya geldi.

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, Erbil'de Mesut Barzani ile görüştü

HÜDA PAR’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Görüşmede, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalar ele alındı. Gerek Türkiye'de gerekse Irak'ta mevcut siyasi durum üzerinde karşılıkla fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, HÜDA PAR ve KDP arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da geliştirilmesi konusunda ortak mutabakata varıldı." Yapıcıoğlu ile Barzani geçen hafta telefon görüşmesi yapmıştı. 

TÜRKMEN YÖNETİMİYLE

Türkmen Bakan Maruf ve HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ITC Yürütme Kurulu Erbil Ofisindeki görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Maruf, HÜDA PAR heyetinin Erbil ve ITC'yi ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye'den gerçekleşen ziyaretlerin Türkmenler için önem taşıdığını vurgulayan Maruf, "Türkiye Cumhuriyeti önemli bir ülkedir. Her zaman Irak Türkmenleri başta olmak üzere bölgede yaşayan bütün insanlara, bütün etnik gruplara büyük destek sağlamıştır. Iraklı Türkmenler için anavatanımızdır." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu da ITC'nin 24 Nisan'daki 28. kuruluş yıl dönümünü hatırlatarak, "Allah daha nice uzun yıllar güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin." dedi.

Yapıcıoğlu, Erbil ziyaretleri kapsamında ayrıca Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ile görüştüklerini kaydetti.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesinin ele alındığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Hem siyasi partiler arasında hem de Irak Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında, Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin daha iyiye gitmesi, dostluk ilişkilerinin gelişmesi inanıyoruz ki herkesin yararınadır." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz