İbrahim Güçlü: PKK saldırısı Leyla Zana'nın açıklamalarına bir cevap

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, PKK tarafından Hakkari Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırının Leyla Zana'nın açıklamalarına bir cevap olduğunu söyledi.

İbrahim Güçlü: PKK saldırısı Leyla Zana'nın açıklamalarına bir cevap

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na 8 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü olayı değerlendiren Güçlü, saldırının büyük olduğunu vurguladı. Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın "Bu işi çözerse Erdoğan çözer" açıklamasına açık bir cevap niteliğinde olduğunu belirten Güçlü, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan'ın açıklamalarına da saldırının taban tabana zıt olduğunu ifade etti.

LEYLA ZANA'NIN AÇIKLAMALARINA

Bir yandan barıştan yana olurken, bir yandan bu saldırıyı gerçekleştirmek, hem de Zana'nın açıklamalarından sonra bunu yapmanın PKK içinde derin bir yarılmanın olduğunu gösterdiğini dile getiren Güçlü, Zana'nın Öcalan'ın düşüncelerini yansıttığını belirterek Öcalan'ın ise Türkiye merkezli bir düşünceye sahip olduğunu ifade etti.

Leyla Zana'nın açıklamalarının anlamlı ve Öcalan'ın dağdakilere bir mesajı niteliğinde olduğunu anlatan Güçlü, örgütün Suriye ve İran ile çok sıkı ilişki içinde olması sebebiyle silah bırakması ve müzakere yapmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. PKK'nın varlığının silaha bağlı olduğunu dile getiren Güçlü, Karayılan'ın İran tarafından yakalandığının bir gerçek olduğunu ve bizzat götürenin ise Cemil Bayık olduğunu kaydetti.

"PKK ÇÖZÜMSÜZLÜK ENSTRÜMANI"

Atılacak her olumlu adımın PKK'nın nüfus alanını daraltacağını, iddialarını anlamsız hale getireceğini belirten Güçlü, PKK'nın ise bu daralan alanı saldırılarla manipüle ederek genişletmek isteyeceğini ifade etti. "PKK çözümsüzlük enstrümanıdır" diyen Güçlü, sorunun çözümsüzlüğü için, kaos oluşturmak için kurulduğunu kaydetti. Bunu kuran vesayet güçlerinin şuan etkili olmadığını dile getiren Güçlü, Zana'nın açıklamalarının PKK'nın anlamsızlığını ortaya koyduğunu, 'kral çıplak' dediğini vurguladı. Açıklamaların PKK'yı yok sayan açıklamalar olduğunu anlatan Güçlü, "Bu son eylem; PKK, hayır biz varız dedi. Siz bunu açıklasanız da biz varız diyen de bir tutum." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler