İçten, siyaseti bıraktı

Bir dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekilliği yapan Gelecek Partisi kurucularından Cuma İçten, ani bir kararla siyaseti bıraktığını açıkladı. İçten, kararını sosyal medya hesabından ve yazılı basın açıklamasıyla, duyurdu.

İçten, siyaseti bıraktı

Gelecek Partisi kurucularından ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun da başdanışmanlığı görevini yürüten Cuma İçten, siyaseti bıraktığını açıkladı.

İçten bir dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekilliğini yaptı. Gelecek Partisi’nin kuruluş aşaması sırasında Ak Parti’den ayrılan İçten, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket edip, parti kurucu listesinde yer aldı.

SİYASETİ BIRAKTI

Uzun dönem partiye çeşitli kulvarlarda görev yapan İçten, dün sürpriz bir kararla, siyaseti bıraktığını açıkladı. İçten kendi sosyal medya hesabından ve yaptığı yazılı açıklamayla siyaseti bıraktığını duyururken, şu değerlendirmeyi yaptı.

“1993 yılında İstanbul/Kadıköy Refah partisinde siyasete adım attığım, sonrasında Ak parti ve Gelecek partisi ile aktif görevlerde bulunmaya devam ettiğim 24. Dönem Diyarbekir Milletvekilliği ile Milletime, Devletime, Vatanıma, Değerlerime hizmet ettiğim siyasetten ayrılma kararı aldım.”

GEREKÇESİ BAŞARISIZLIK

İstifa kararı alma gerekçesini, son seçimlerde Gelecek Partisi’nin de yer aldığı muhalefetin başarısızlığına bağlayan İçten şöyle dedi;  “Son seçimlerde millet kararını verdi ve iktidar ile yola devam dedi. Benim de içinde bulunduğum muhalif tüm partiler milleti ikna edemedi. Elbette hepimizin kusurları ve eksiklikleri var. Muhalefetin tamamı açısından bu bir kayıptır, kazanım değildir. Elbette her parti kendi içinde öz eleştiriye gidecek, yeni yapılanmalar olacak, yeni kararlar alacaktır. Hataların bedelini ödemeden siyasete devam etmek siyasal tarihte çok da doğru sonuçlar doğurmayacağı inancındayım. Her parti öz eleştiri yapmalı ve daha iyi hizmet vermek için yeni formüller bulmalıdır. Benim için de bir başarısızlıktır. Sorumluluk sahibi olan bir olarak görevimden istifa etme kararı aldım.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler