İHD'DEN ROBOSKİ NÖBETİNE ZİYARET

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi'nin “Roboski için adalet nöbeti”ni ziyaret eden İHD Diyarbakır Şubesi yöneticileri, üzerinden 9 ay geçmesine rağmen Roboskî katliamının faillerinin halen adalet önüne çıkarılmadığını vurguladı.

İHD'DEN ROBOSKİ NÖBETİNE ZİYARET

DİYARBAKIR -İHD Diyarbakır Şubesi yöneticileri, MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi tarafından Ofis Sanat Sokağı'nda açılan “Roboski için adalet nöbeti” standını ziyaret etti. İHD Şube Başkanı Raci Bilici ve beraberindeki şube yöneticileri, adalet nöbetinde olan MAZLUMDER’liler tarafından karşılandı.

 

İHD’DEN ROBOSKİ NÖBETİNE ZİYARET

MAZLUMDER’lilerle dayanışmalarını ifade eden Bilici, gerçekleştirilen eylemin büyük anlam ifade ettiğini söyledi. 9 ay önce bu ülkede bir katliam yaşandığını ve bu katliamın faillerinin halen adalet önüne çıkarılmadığını ifade eden Bilici, İHD olarak bu katliamın hesabını sormaya ve bu konuda girişimde bulunan kuruluşlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ziyaret sırasında İHD’liler Akademisyen Vahap Çoşkun’un Roboskî katliamı ve bölgede artarak devam eden çatışmalı sürece ilişkin yaptığı değerlendirme sohbetine de katılım gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler