Görüş Bildir

İhtiyaçımız birliğimizdir

HÜDA-PAR Genel başkan Yardımcısı Yılmaz, batının temel hedefinin Türkiye ve İslam dünyasını etnik ve mezhebi çatışma içerisine sürükleyip, bölüp parçalamak olduğunu ifade etti. Yılmaz; "İhtiyacımız birliğimizdir" dedi.

İhtiyaçımız birliğimizdir

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, Avrupa Birliği’nin oluşum sürecinin geçmişte yaşadıkları büyük savaşlardan ders çıkarmalarıyla başladığını belirterek, bu birlikle güçlenip sömürü düzeni kurmayı hedeflediklerini söyledi. Yılmaz,

"Etnik ve mezhebi olarak bizi parçalamışlar ve bu parçalanmışlık üzerinden bizi sömürüyorlar" dedi.

HÜDA-PAR GİK Üyesi Abdussamed Yalçın, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkılı ile  Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez'la Bismil ilçesinde temaslarda bulunan ve buradaki STK temsilcileriyle bir araya gelen Yılmaz, Avrupa'nın özellikle İslam dünyası başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik yaratmak istediği sömürü politikasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Toplantıda ilk olarak partinin siyasi faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Yılmaz, Hüda-Par'ın bölgede başta olmak üzere Türkiye genelinde hızla gelişen ve büyüyen, umut haline gelen bir parti olduğunu ifade etti. Yılmaz, teşkilatlanmaya yönelik çalışmaların da yoğunluk kazandığını söyledi.

HÜDA-PAR BÜYÜYOR

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, İslam coğrafyasında yaşananlar ve Avrupa'nın Müslümanlara bakış açısıyla ilgili olarak şöyle dedi; "Şunu iyi görmek ve bilmeliyiz ki, İslam coğrafyası olarak ihtiyaç duyduğumuz şey vahdettir, birliktir, beraberliktir. İslam düşmanlarının gücü, kuvveti onların gerçekten silahlarının çok güçlü olmasından ya da sayılarının fazla olmasından değildir. Aynı şekilde Müslümanların güçsüzlüğü de sayıca az olmasından değildir. Müslümanlar sayı olarak çok fakat en büyük sorun ve sıkıntımız, Müslümanların bir ve beraber olmamalarıdır. Siyasi ittifaklarının olmamasıdır. Vahdet bilincini, ümmet şuurunu kaybetmiş olmalarıdır. Bu da bizim zayıflığımızdır."

BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Avrupa Birliği’nin oluşum sürecinin geçmişte yaşadıkları büyük savaşlardan ders çıkarmalarıyla başladığını söyleyen Yılmaz, bu birlikle güçlenip sömürü düzeni kurduklarını belirterek şöyle dedi;

"Avrupa Birliği’nin kuruluşu bizim arzuladığımız, belki yıllardır hep dile getirdiğimiz ümmet anlayışının bir versiyonudur. İslam’ın ne kadar güzel hasleti varsa görüyoruz ki İslam düşmanları bunları almış uyguluyorlar. Oluşturdukları bu güçle dünyanın geri kalanını sömürüyorlar. Avrupa Birliği ülkeleri 2’inci Dünya Savaşında birbirilerinden 60 milyondan fazla insan öldürdüler. Bu olay yakın bir tarihte olmasına rağmen Avrupalı insanlar kendi acılarını unuttular. Yaşadıklarından ders aldılar. Bu kadar insanı öldürmenin kinini, intikamını devam ettirmediler. Böylesi bir tutumu yanlış bir uygulama olarak gördüler. Böyle bir şeyi kendilerini bölen, parçalayan, güçlerini dağıtan bir durum olarak gördüler. Bir araya gelmenin yollarını aradılar ve birlikte hareket etmeye başladılar."

BÖLÜP-PARÇALAMAK

İslam ülkelerindeki bölünmüşlüğe dikkat çeken Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Avrupa kendi içinde mezhep savaşlarına son verdi. Fransa’da 30 yıl savaşında 100 binden fazla iki farklı mezhepten insanın birbirini öldürdüğü bir dönemden ders çıkardılar. Şu an Avrupa’da mezhep kavgası yok. Avrupa bundan ders çıkardı. Mezhep kavgasının onların birliğine zarar verdiğini gördüler. Bir araya geldiler ve şu an aynı durumdan ders çıkararak, bizim birlik ve beraberliğimizi bozma noktasında bize yönelik girişimlerde bulunuyorlar. Avrupa İslam coğrafyasını bölüyor, aramızda fitne çıkarıyor. Aramızda yapay sınırlar oluşturulmuş, hâlbuki İslam coğrafyasında daha önce bu sınırlar yoktu. Ülkelerin sınırları sanal sınırlardı. Hindistan’dan İstanbul’a kadar Müslümanlar hiçbir sınıra, gümrüğe takılmadan gidip gelebiliyor, birbirleriyle iletişim kurabiliyordu. Ama bugün aramıza sınırlar koyulmuş, duvarlar örülmüş, etnik ve mezhebi olarak bizi parçalamışlar ve bu parçalanmışlık üzerinden bizi sömürüyorlar. Artık Müslümanların tüm bu olup bitenden ders çıkarması lazımdır." şeklinde konuştu.

BİRİĞİMİZİ SAĞLAMALIYIZ

"Bu tip STK bazlı farklı İslami kesimlerin, ortak platformların bir araya gelmeleri şahsen beni umutlandırıyor. Yani o umutsuz tabloyu yok ettikçe de umudumuz artıyor. İnşallah bir gün Müslümanlar, arzuladığımız birliğe kavuşacak." diyen Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı;  "Herkes kendi ülkesinde, coğrafyasında kendi yönetimlerini birlik noktasında sıkıştırırsa veya birliğe zarar veren uygulamalara karşı çıkarsa ister istemez bu noktada vahdet gerçekleşecek. Bunu yaptığımız da emin olun ki ne İngiltere bizi sömürecek ne de Amerika içimize nifak sokabilecektir." 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi