İlçeler yanıyor!

Cizre ve Silopi'de operasyon ve çatışmalar sürüyor, ilçelerde dumanlar yükselirken, Nusaybin'deki patlamada iki kişi öldü.

İlçeler yanıyor!

Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra, PKK'ya karşı başlatılan ve askerlerin tankların eşliğinde katıldığı operasyonlar devam ediyor. Operasyon kapsamında zaman zaman şiddetli çatışmalar görülürken tanklardan sokak aralarına kurulan barikatların yıkmak için atışlar yapıldı.

CİZRE YAŞANILMAZ OLDU

İlçedeki Cudi, Nur ile Yasef mahallelerinde yoğunlaşan çatışma ve patlamalar nedeniyle zaman zaman ilçe merkezinin üstünü dumanlar kapladı. Cudi Mahallesi'nde askerlerin tankların eşliğinde bazı sokaklara girdiği ve çatışmaların devam ettiği belirtildi. Bu mahalledeki hakim tepelere konuşlandırılan tanklardan da zaman zaman mahallelerde kurulan barikatlara yönelik atışlar yapıldığı görülürken, çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde oturanların evlerinin bodrum katlarına sığındığı ifade ediliyor.

SİLOPİ'DE ALEVLER İÇERİSİNDE

Şırnak'ın kazılan hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle gerçekleştirilen operasyon için sokağa çıkma yasağı ilan edilen diğer ilçesi Silopi'de ise, güvenlik güçleriyle örgüt üyeleri arasında çıkan çatışmalar sırasında bazı evlerin hasar gördüğü belirtildi.

Silopi'deki Başak, Nuh, Cudi ile Barbaros mahallelerinde sürdürülen operasyonlar devam ederken, 3'üncü Cadde üzerinde bulunan Mesut Balaman'a ait eve dün bomba isabet etti. Patlamanın olduğu odanın boş olması olası bir faciayı önledi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Başak ve Barbaros mahallesindeki evlerini terk eden yaklaşık 500 kişi güvenlik güçlerince spor salonuna yerleştirildi. Burada bir süre bekleyen vatandaşlar istekleri doğrultusunda hendeklerin bulunmadığı Dicle ve Ofis mahallelerindeki yakınlarının yanlarına götürüldü. Nuh, Cudi, Yenişehir, Karşıyaka, Yeşiltepe, Şehit Harun Boy mahallelerinde oturan birçok ailenin başta su olmak üzere gıda ve temel ihtiyaç sıkıntısı çektiği kaydedildi.

NUSAYBİN'DE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'deki Fırat Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda 2 kişi yaşamını yitirirken, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar'a ait Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki Çağ Caddesi üzerinde bulunan bürosunda yangın çıktı. Çıkan yangının dumanını gören vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede 2 itfaiye aracıyla yangına müdahale eden ekipler, yangını apartmana sıçramadan kontrol altına aldı.

Fırat Mahallesi'nde dün çıkan çatışmalarda 41 yaşındaki Medeni Orak ile kimliği öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda öldürülen 2 kişinin cesetleri uzun süre vuruldukları yerden, güvenlik nedeniyle alınamadı. Öğlen saatlerinde bir grubun gidip aldığı ölen 2 kişinin cesetleri Nusaybin Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Burada yapılan ilk incelemenin ardından her iki cesedin de otopsi yapılmak üzere Mardin'e gönderildiği öğrenildi.

FENALAŞAN BEBEK ZIRHLI POLİS ARACIYLA HASTANEYE TAŞIDI

Çatışmanın olmadığı Yeşilkent Mahallesi, Mitanni Kültür Merkezi arkasında oturan Suriye uyruklu bir kadının bebeği kanepeden düşerek fenalaştı. Suriyeli kadın, komşularının aracılığıyla 112 Mardin merkez komutasını aradı.  Ambulans gelmeyince çocuğu ve annesi bu sırada olay yerine gelen zırhlı polis aracıyla  Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.  İlçedeki bir çok mahalleden patlama ve silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz