İlk eşli 23 Nisan resepsiyonu

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'te resepsiyon verdi.

İlk eşli 23 Nisan resepsiyonu

Resepsiyona ilk kez eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan gazetecilerin 'Öncelikle askerler de katılıyor ne diyorsunuz?' sorusunu "İyi iyi, çok güzel" diye yanıtladı.

Resepsiyona çok sayıda Ak Parti milletvekili eşleriyle birlikte katılırken protokolden ilk gelen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak "İstediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığının yetkisi çerçevesinde verdik onlara. Bilgileri savcılığı da verdik. Savcılığın uygun göreceği şekilde olanları da verdik Komisyona. Yargı gizlilik kararı almış ama kimse bunlara riayet etmiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resepsiyona yalnız katıldı. Cumhurbaşkanı'nı Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi karşılarken, orkestra geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Ayten Alpman’ın Memleketim şarkısını çalıyordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurmaylarıyla salona geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başka bir programı nedeniyle resepsiyona katılmadı.

Geçen yıl resepsiyona tam kadro gelen BDP’liler ise tutuklu milletvekilleri nedeniyle bu yıl hiçbir etkinliğe katılmama kararı aldıkları için resepsiyona katılmadı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’da resepsiyona yalnız katıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE EMİNE ERDOĞAN'DAN BİR İLK

Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte resepsiyona katıldı.

Başbakan Erdoğan 'Öncelikle askerler de katılıyor ne diyorsunuz?' sorusuna "İyi iyi, çok güzel" diye yanıt verirken "İlk kez eşinizle birlikte geldiniz" sornusuna da "Daha önce farklı durumlar vardı" diye yanıt verdi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasıyla ilgili bir soruyu da "Bunu ona sorun" şeklinde cevaplandırdı.

KILIÇ'TAN DEĞERLENDİRME

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç gazetecilerin Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ile ilgili 5 yıl - 7 yıl senaryolarını anımsatması üzerine “Dışarıdaki senaryolar bizi ilgilendirmiyor. Bu oldu, şu oldu diye düşünmeyiz. Raportör çalışmalarını sürdürüyor " dedi.

Gazetecilerin “Cumhurbaşkanlığı seçiminden 60 gün önce bu durumun netleşmesi gerekiyor, sonuçlandırmanız Ağustos'a kalır mı?” sorusuna ise Kılıç, "Zaten o kadar gecikmez. Mayıs'ta yurtdışında temaslarımızı var. Umarım arada uygun zamanda görüşme olanağımız olur. Raportör verdiği anda gündeme alacağız. Gündemimiz. Uygun" yanıtını verdi.

GÜL'E BDP SORUSU

Cumhurbaşkanı Gül resepsiyondan ayrılmadan önce “BDP yetkililerinin çoğu ABD'de şu anda. Sorunu uluslararası platforma taşımaya çalışıyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Öyle görmemek lazım. Biliyorsunuz bütün partiler zaman zaman Avrupa'da, ABD'de kendilerini daha iyi anlatmak için gayret sarfederler. Bunu çok ayrıcalıklı bir olay gibi görmemeniz gerekir. Bütün partilerin, hepsinin vaktiyle ben de milletvekiliyken defalarca gitmişimdir. Dünya kamuoyu da artık Türkiye'yi çok iyi takip ediyor. Bu açıdan böyle görmek gerekir. Orada nitekim Büyükelçimiz de ağırlayacak, Büyükelçiliğimize uğrayacaklar. Dolayısıyla bunları illegal bir faaliyet gibi görmemek gerekir.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ve resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra resepsiyondan ayrıldı.

ELEKTRONİK KELEPÇE YAYGINLAŞACAK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin bir gazetecinin, Mehmet Ağar'ın yakalama kararına karşın hala serbest olduğunu belirtmesi üzerine, “İki gün sonra bu soruları soramayacaksınız” dedi.

Denetimli Serbestlik Yasası ile ilgili elektronik kelepçe kullanımına ilişkin bir soru üzerine Ergin, denetimli serbestlikten 15 bin kişinin yararlanmasını öngördüklerini anımsattı. Ergin, elektronik kelepçeyle ilgili de “Sistem şu anda uygulanabilir durumda ancak belirli sayıda kelepçe var. Yılın ikinci yarısından sonra elektronik kelepçe kullanımı daha da yaygınlaşacak” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler