İlker Başbuğ: Silahların gölgesinde görüşme olmaz

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Ağrı'da yaşanan olayda yaralanan askerlerimiz var. Onların hepsine geçmiş olsun diyorum. Bu konularla ilgili daha önce de çeşitli defalarca fikrimi belirttim. Tekrar aynı fikrimi ifade etmek isterim. Silahların gölgesinde görüşme olmaz" dedi.

İlker Başbuğ: Silahların gölgesinde görüşme olmaz
Emekli Orgeneral İlker Başbuğ Eskişehir'deki Espark Alışveriş Merkezi'nde bulunan D&R'da düzenlenen olan imza gününde, okurlarına 'Nasıl bir Türkiye' adlı kitabını imzaladı. Alışveriş merkezindeki polis sergisini de gezen İlker Başbuğ gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbuğ, Ağrı'da meydana gelen olaylarla ilgili soru üzerine silahların gölgesinde görüşmenin olamayacağını söyleyerek şöyle konuştu:
"Ağrı'da yaşanan olayda yaralanan askerlerimiz var. Onların hepsine geçmiş olsun diyorum. Durumu ağır olanın da olmadığını öğrendik. Umarım yaralı askerlerimizin de biran önce sağlıklarına kavuşarak görevlerine geri dönerler. Bu konularla ilgili daha önce de çeşitli defalarca fikrimi belirttim. Tekrar aynı fikrimi ifade etmek isterim. Silahların gölgesinde görüşme olmaz. Bu konuda söyleyeceğim budur. Yani bir taraf silahı tutacak, silaha sahip olacak, ondan sonra siz bu silahlı, silahları bırakmayan bir örgütle silahların gölgesinde görüşme yapacaksınız. Bunun pek doğru bir hareket tarzı olduğunu düşünmüyorum. Bir terör örgütü ile görüşme olabilir. Siyasi bir karardır. Bu istihbarat birimleri üzerinden yapılabilir. Ben de o düşüncedeyim. Ancak görüşmenin tek amacı olur. Kayıtsız ve şartsız silah bırakma yönünde görüşme olur. Benim düşüncem budur."

PROVOKASYONLARA GELİNİLMEMELİ

Seçim süresinde herkesin sağduyulu olması gerektiğini belirten İlker Başbuğ, "Bazıları elbette bu süreci çeşitli olaylarla sabote etmeye, kaos çıkartmaya uğraşacaklardır, uğraşabilirler. Burada önemli olan devlete düşen görevdir. Devlet istihbarat düzeneği kullanmalı. Olayları önceden tespit edebilmeli. Gerekli tedbirleri almalı. Güvenlik konusunda da tabi eksikler olmaması lazım. Özellikle bu süreçte istihbarat faaliyetlerini ve güvenlik tedbirlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Halkımız olaylara sağduyu ile yaklaşmalı. Çünkü bazıları dediğim gibi bu süreçte provokasyon yapmak isteyebilirler. Bu provokasyonlara gelinmemesi lazım" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz