Görüş Bildir

İlkokulda derse giren imam krize neden oldu

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Kıbrıs Şehitleri İlkokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine giren imam Y.D. tarafından dağıtılan dini içerikli kitapçık ve broşürde cinsel içerikli ifadelerin de yer alması, velilerle eğitimcilerin tepkisine neden oldu. Bu gelişme üzerineimam Y.D.'nin derslere girmesine son verildi.

İlkokulda derse giren imam krize neden oldu

Gültepe semtindeki Kıbrıs Şehitleri İlkokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine giren, bir camide görevli imam Y.D.'nin dağıttığı dini bilgiler bulunan kitapçıklar ve broşürde iddiaya göre cinsel içerikli ifadeler yer aldı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, öğrencilere dağıtılanların kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'İtikat Risalesi'kitabı ile Yunus Emre İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği imzasını taşıyan,'Gusül Abdest ve Namaz Risalesi' ve 'Ehl-i Sünnet İtikatında Olmanın Şartları Nelerdir' başlıklı bir broşür dağıtıldığını belirtti. Turan, yaşları 10 ile 12 arasında değişen çocuklara okulda dağıtılan bu kitapçıklar ve broşürün içinde, 'Helaya sol ayakla girileceği' gusül abdestiyle ilgili bölümde cinsel ilişki ifadelerininyer aldığını anlattı.

Bir grup veli ve eğitimcinin tepkisiyle Y.D.'nin okuldaki derslere girmesine son verildiğini belirten Bülent Turan, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

"Bu kitaplar Konak Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü'nün bilgisi dahilinde mi dağıtılmıştır? Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz. Laiklik karşıtı kitapların dağıtılması, bu tip olayların yaşanması normal karşılanan bir hal aldı. Diğer taraftan da Milli Eğitim'in, yandaş sendikalar aracılığıyla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerini müdür veya yöneticilik kadrolarına atanmasından dolayı görünüyor ki öğretmen açığı vardır. İmamdan öğretmen yaparsanız dağıtacağı kitap da bunun dışında bir şey olmaz."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi