İmamın ailesi ölüm listesinde!

Diyarbakır Kulp'ta, okuduğu hutbede şehitlerle ilgili olan kısmı atladığı gerekçesiyle kaymakam Burak Akeller tarafından darp edildiği ileri sürülen imam Mahsum Koçağa’nın ailesinin PKK'nın ölüm listesinde olduğu öğrenildi.

İmamın ailesi ölüm listesinde!

DİYARBAKIR SÖZ -Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde cuma namazında Diyanet'in gönderdiği hutbede yer alan şehitlerle ilgili kısmı atlayarak okuduğu iddiasıyla ilçe kaymakamı Burak Akeller tarafından darp edildiği ileri sürülen imam Mahsum Koçağa’nın ailesinin terör örgütü PKK’nın ölüm listesinde olduğu ortaya çıktı.

Korucu aşiretine mensup olan imamın yakınlarının bölgede terörle mücadelede yürütülen operasyonlarda görev aldıkları için Kandil’in talimatıyla öldürülmeleri emrinin bölgedeki teröristlere verildiği öğrenildi. İmamın amcası Erhan Kocağa geçtiğimiz yıllarda aracıyla seyir halindeyken PKK’nın uzaktan kumandalı bombalı saldırısında ağır yaralanmıştı.

TESLİM OLAN TERÖRİST ANLATTI 

Kulp ilçesinde hutbeyi eksik okuduğu iddiasıyla ilçe kaymakamı Burak Akeller tarafından çağrıldığı odasında darp edildiğini, terör örgütüyle bağlantılı olmakla suçlandığını iddia eden imam Mahsum Koçağa’yla ilgili tartışmalar devam ederken; Koçağa ailesinin de PKK’nın ölüm listesinde yer aldığı belirlendi. PKK'nın Garzan eyalet sorumlusu Deniz kod adlı K.C. güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra jandarma, savcılık ve yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde, Koçağa ailesinin bölgede PKK’ya kan kusturduğunu, güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda ön saflarda görev alarak çok sayıda teröristin öldürülmesi, sığınak ve barınma alanlarının tespit edilerek yerle bir edilmesinde önemli rol oynadıkları için örgüt yönetiminden gelen talimatla Koçağa ailesine mensup korucu ve korucu başlarının infaz emrini aldıklarını anlattı.

PKK'NIN ŞARTI: KORUCU TİMLERİNİ DAĞITIN

İmam Mahsum Koçağa’nın amcası ve kuzenleri olan güvenlik korucularından sorumlu tim komutanlığı yapan Erhan Koçağa, Abdulhamit Koçağa ve Hadi Koçağa’nın PKK’nın ölüm listesine alındığı, 2008 yılında bölgede sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan terörist K.C; kendilerine yönelik suikast yapılmaması için öncelikle kırsal alanda faaliyet yürüten tüm korucu timlerinin dağıtılması, operasyonlarda güvenlik güçlerine rehberlik ve öncülük yapılmaması, yerel ve genel seçimlerde oylarını DTP’ye vermeleri, Koçağa ailesinden biri öldürüldüğü takdirde PKK üstlenmeyene kadar örgütü hedef göstermemeleri, tarımsal amaçlı yaylalara çıktıklarında silahsız olarak dolaşmaları halinde kendilerini öldürmekten vazgeçeceklerini, aksi halde örgütün hedefi olacakları yönünde örgütün şartlarını ilettikleri belirlendi.

AMCASININ ARACINA BOMBALI SALDIRI

Koçağa ailesinin terör örgütünün bu taleplerine karşı çıkıp boyun eğmediği için bir süre sonra Kulp ilçesinden koruculuk yaptığı köye dönmekte olan tim komutanı Erhan Koçağa’nın aracına teröristler tarafından uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlendi. Hurda yığınına dönen araçtan ağır yaralı çıkarılan Erhan Koçağa tedavi altına alındı. Halen koruculuk yapan Koçağa’nın vücudunun birçok yerinde şarapnel parçası bulunuyor. Köyde bulunduğu evin çatısına da astığı dev Türk bayrağı nedeniyle de teröristler defalarca evine roketli ve silahlı saldırıda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz