İnce çılgına döndü, CHP'lilere çağrıda bulundu

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı için yarışacak olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP’nın açıkladığı milletvekili aday listesindeki Yüksel Taşkın ve Sadullah Ergin için çok sert eleştiride bulundu.

İnce çılgına döndü, CHP'lilere çağrıda bulundu

Muharrem İnce, FETÖ kumpası Balyoz ve Ergenekon döneminin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Taraf’ın eski yazarı "Kemalizm ırkçılıktır" diyen Yüksel Taşkın'ın aday gösterilmesine sert tepki gösterdi.
CHP'lilere çağrıda bulunan Muharrem İnce, ''Milletvekili adayı listeleri açıklandı. Memleket Partisi'nin Ankara Çankaya 1. Sıra Milletvekili adayı; Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Mülkiye’de profesör, Atatürkçü bir Cumhuriyet kadını. Karşısında ise Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminin Adalet Bakanı var, Ali Dibo var. İzmir 1. Bölgede Memleket Partisi'nin adayı Cüneyt Oğuz. Cüneyt; Cumhuriyetçi, Atatürkçü, CHP'nin eski il yöneticisi. Karşısında ise operasyon gazetesi Taraf’ın eski yazarı "Kemalizm ırkçılıktır" diyen biri var. Bağrına taş basa basa değil, tıpış tıpış değil, gönül rahatlığıyla ver oyunu Memleket’e. Memleket gibisi yok'' ifadelerini kullandı.
CHP, Sadullah Ergin'i Ankara'dan, Yüksel Taşkın ise İzmir'den aday göstermişti.
İki ismin aday gösterilmesine Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Murat Ağırel de tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ağırel, ''Kemalizmi ırkçılık olara gören Taraf gazetesi artıkları, FETÖ firarisine saat takan ve Emniyeti FETÖ’ye teslim eden, Hatay’da ölen binlerce kişinin mesulu ve yargıya FETÖ imamlarını yerleştiren, “Yetmez ama evet” diyerek faşizme destek veren Cumhuriyet düşmanları listelerde seçilecek yerlerde. Tebrik ederim herkesi!'' ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz