İnterpol listesindeki şahıslar Türkiye'de bulundu

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen KAFES-43 operasyonlarıyla beraber 6 ilde Interpol tarafından aranan şahıslara ulaşıldı

İnterpol listesindeki şahıslar Türkiye'de bulundu

Yapılan emniyet ve istihbarat çalışmaları sonucu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan verilere göre İstanbul, Van, Antalya, , Antalya, Bursa, İzmir'de İnterpol'ün kırmızı, gri ve yeşil kategorsinde aranan 23 şahsın yakalandığı duyuruldu. 

Eş zamanlı operasyonda, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kore, Irak, İran, İsviçre, Kazakistan, Romanya, Rusya, Türkmenistan ve Ürdün tarafından Interpol'ün kırmızı bülteni, yeşil bülteni ve difüzyon mesajı ile aranan 23 şüpheli yakalandı.

Terör olayları, adam öldürme, darp ve hırsızlık suçlarından arandığını belirten Bakan Yerlikaya, "“Interpol tarafından aranan ve emniyetimizin yaptığı titiz incelemelerden sonra ülkemizde olduğu belirlenen 23 kişinin tamamı yakalandı. Emniyet güçlerimiz taramalarına devam ediyor. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız.” şeklinde konuştu. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler