İntihar Değil Cinayet Çıktı: 20 Yıl Hapse Mahkum Edildi!

Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda, Türkmenistan uyruklu genç başından vurulmuş şekilde bulundu. Erkek arkadaşının intihar dediği olay cinayet çıktı!

İntihar Değil Cinayet Çıktı: 20 Yıl Hapse Mahkum Edildi!

Türkmenistan uyruklu üniversite öğrencisi Nurshat Muhammedova Samsun’da oto tamirci dükkanında tabancayla vurulmuş halde bulundu!

Genç kızın cansız bedeninin bulunmasıyla intihar ettiği iddia edildi. Üniversite öğrencisinin erkek arkadaşı ise 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay Samsun’un Canik İlçesinde Gerçekleşti

Cinayet olayı Samsun’un Canik ilçesi Yeni Mahalle Gülsan Sanayi Sitesi’nde bir oto tamir bakım servisinde gerçekleşti. 26 Kasım 2022 gece meydana gelen olayda edinen bilgilere göre; geç kadın tabancayla vurulmuş olarak ölü halde bulundu. Olay intihar sanıldı ancak mahkeme farklı kararı herkesi şaşırttı.

İş yeri sahibinin arkadaşı olduğu iddia edilen genç kadının ölümü şüpheli bulundu. Bu doğrultuda iş yeri sahibi Kenan Pala gözaltına alındı. Pala; ifadesinde olayın intihar olduğunu iddia etti.  Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kenan Pala cezaevine gönderildi. Daha sonra Pala hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Dava Detayları Şaşırttı: Yasak Aşk Cinayeti mi?

Davanın ilk duruşmasında kendini savunan Kenan Pala hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Olayın detaylarına değinen Pala şu sözleri ifade etti; aralarında tartışma çıktığını ve bir şeyler fırlatıldığını söyledi. Daha sonra ise genç kadını sakinleştirecektim ama bana saldırdı, bende tokat attım ve el kaldırdım diyerek ifadesine devam etti.

Daha sonra merdivenlerden yukarı çıktığını ifade eden Kenan Pala, genç kadının ağladığını ve onunla göz göze gelmediğini ifade etti. Ardından iş yerine gelen arkadaşının yanına gelerek genç kadının cevap vermediğini söylediğini aktardı.

Aşağı indiklerinde arkadaşının sandalyeye dokunduğunda yana devrildiğini ve maktulün kazağındaki lekeyi gösterdiğini söyledi. Kazağı kaldırdıklarında bıçak yarası sandıklarını ve arkadaşından hemen ambulansı aranmasını istediğini belirtti. Olay sonrası aklına silahın geldiğini ve baktığında silahın yerinde olmadığını söyledi.

İfadesiyle devam eden Kenan Pala, maktulle 5 aydır sevgili olduklarını ve Karadeniz turuna tatile çıktıklarından bahsetti. Ölen kadının boşanma aşamasında oldukları eşine çekildikleri fotoğrafları attığını da ifadesini ekledi. Son olarak suçlamaları kabul etmediğini ve maktulü kendisinin vurmadığını ekledi.

Kenan Pala Son Kez Hakim Karşısına Çıktı

Bugün son kez hakim karşısına çıkan Kenan Pala, son savunmasını yaptı. Savunmasında; 14 aydır suçsuz olduğunu ve sabırla adaletin gerçekleşmesini beklediğini söyledi. Genç kadını 2 kez intiharın eşiğinden aldığından bahseden Kenan Pala, tekrar ben öldürmedim diyerek ifadesini yeniledi. Kendisi intihar etmiştir diyerek beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme Kenan Pala’yı haksız tahrik altında öldürmek suçundan 20 yıl, silahtan da 10 ay olmak üzere hapis cezasına çarptırdı. Kenan Pala’nın toplam olarak 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak tutukluk haline devamına karar verildi.

İlgili Haberler
Cinayetten aranan katil yakalandı
DEM Parti'den 'faili meçhuller araştırılsın' önergesi
Herkes intihar sandı cinayet çıktı!

Kaynak: İHA