Görüş Bildir

IŞİD davasındaki ilk duruşmada 3 kişi tahliye edildi!

Terör örgütü IŞİD'e eleman kazandırdığı iddiasıyla tutuklanan 4 sanıktan 3'ü ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

IŞİD davasındaki ilk duruşmada 3 kişi tahliye edildi!

Geçen haziran ayında IŞİD'e eleman temin ettiği iddiasıyla S.B., O.Ç., E.D. ile kardeşi Y.S.D. tutuklanıp cezaevine gönderildi. B.D. ile A.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 6 sanık, suçlamaları kabul etmedi.

Suriye'ye giderken 19 Haziran'da yakalanan B.S. ile A.M. adlı kişileri IŞİD'e kazandırmaya çalıştığı iddia edilen sanıklardan E.D., Gaziantep'e gideceklerini söyleyerek evine gelen bu iki kişiye bilet alıp yardımcı olduğunu söyledi. Çalıştığı klima tamiri dükkanı önünde 20-25 kadar kişiyle toplantı yaptığına dair iddiaların da asılsız olduğunu savunan E.D., kendisinin IŞİD ile aynı görüşte olmadığını da söyledi.

Sanıklardan Y.S.D. de kaçak yollardan Suriye'ye gidip eğitim aldığına dair iddiaların doğru olmadığını söyledi. İnsani yardım amaçlı Suriye'ye gitmek isterken yakalandığını anlatan Y.S.D., "Yakalandıktan sonra karakola götürülüp ifademiz alındıktan sonra Antalya'ya döndüm. Dayımın oğlu olan Ş.D. ise Suriye'ye geçmiş. Daha sonra kendisiyle görüştüğümüzde bize 'Buraya sakın gelmeyin. Bunlar Müslamanları öldürüyor. En kısa zamanda ben de gelmeye çalışacağım' demişti. Sonra da kaçarak Türkiye'ye geldi" dedi.

Y.S.D., Suriye'ye İHH aracılığıyla yardım gönderdiklerini, kendisinin de yardım dağıtmak amacıyla Suriye'ye geçmek istediğini iddia etti.

Sanıklardan O.Ç., kendisinin 1999 yılında terör nedeniyle Ağrı'dan Antalya'ya taşındığını söyledi. Başta IŞİD'e terör örgütüyle savaşması nedeniyle sempati duyduğunu söyleyen O.Ç., "Ancak incelediğimde birinin diğerine karşı savaşmasının onu meşru kılmayacağını gördüm. Ben vatanımı milletimi seviyorum, suç işlemedim" dedi.

İNSANİ YARDIMDA BULUNMUŞLAR

Sanıklardan S.B. ise kendisinin bugüne kadar çok sayıda insani yardımda bulunduğunu söyledi. Antalya Kitap Severler Derneği'nde bu yönde yardım kampanyaları düzenlediklerini anlatan S.B., terör ve terör örgütüyle bir ilgisi olmadığını aktardı.Sanıklardan S.B., E.D. ve kardeşi Y.S.D.'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme, O.Ç.'in tahliye talebini kabul etmedi. duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi