İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki patlama: 5 ölü, 36 yaralı

İstanbul’un kalbi olarak anılan İstiklal Caddesi’nde bulunan Demirören AVM’nin yakınlarında gerçekleşen patlamada ölü sayısı giderek artıyor. Canlı bombanın kendini patlamasıyla yapılan saldırıda bombacının kolu ve kafası kopmuş durumda. Uzmanlar ayrıca bu saldırının ‘kopya’ eylem olma ihtimali üzerinde de duruyor. Bombalı saldırı eylemini henüz üstlenen olmadı

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki patlama: 5 ölü, 36 yaralı

İstanbul’da dehşet anları. Bu sabah saat 11:00 sıralarında İstiklal Caddesi’nde canlı bombanım saldırı sonucu yaşanan patlamada ölü sayısı 5’e yükseldi.  Yaralılardan 3’ünün İsrail vatandaşı olduğu bildirildi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi. Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle:

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı

Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail vatandaşı 3 yaralı

5 KİŞİ ÖLDÜ, 36 YARALI VAR 

Bir görgü tanığı canlı bombanın turist grubunun yanından geçerken bombayı patlattığını söyledi.

İstiklal Caddesi'nin yaşanan patlama anını iki görgü tanığı anlattı. Bir görgü tanığı istiklal Caddesi'nde yürüdüğü sırada arkasında patlama sesi duyduğunu ve yaralılar gördüğü belirtti. Görgü tanığının diğeri ise ölü ve yararlılar olduğunu ve çığlık sesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.

BAKAN DOĞRULADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. Ancak Nahshon, yaralanan İsraillilerin sayısı ya da durumları konusunda net bir bilgisi olmadığını ifade etti.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Taksim'deki terör saldırısıyla ilgili konuştu.

Hainler asla başaramayacak. İnsanlık dışı vahşet kazanmayacak. 36 yaralının 7 'si ağır. 4 vatandaşımız ameliyatta.

Yaralıların 12 tanesi yabancı uyruklu. Kaybedilen vatandaşlarımız, katledenler insanlığı katlediyor. Bu zihniyeti lanetliyorum. Bursa'daki programımızı kesip sayın Başbakan'ımızın İstanbul'da, başkanlığında yapılacak toplantıya geçiyorum.

Bu arada ekipler bombacının parmak izinin alındığını ve teknik rapor sonucu kimliğinin teşhis edileceğini söyledi.

AJANSLAR

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler