İstanbul-Riyad seferini yapan yolcu uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı

Gece saatlerinde İstanbul-Riyad seferini düzenleyen Airbus A321 tipi yolcu uçağı kargo bölümünden gelen seslerin korkutması nedeniyle Antalya havaalanına acil iniş yaptı.

İstanbul-Riyad seferini yapan yolcu uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı

İstanbul-Riyad seferini yapan TC-690 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçak, kargo bölümünden gelen sesler üzerine Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Sabiha Gökçen-Riyad seferini yapan TC-690 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçak, kargo bölümünden gelen sesler üzerine Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Uçak havalimanında, polis ve ambulans ekipleri eşliğinde bekletiliyor.

AİRBUS A321 HAKKINDA DAHA FAZLASI

Airbus A320 serisi Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere ve Hollanda ortaklığından oluşan Airbus S.A.S. ailesinin kısa ve orta menzilli uçağıdır. Airbus A320 serisi A318, A319, A320, A321 ve ACJ özel jet versiyonlarından oluşur. İlk uçuşunu 1988 yılında gerçekleştiren A320 serisi fly by wire Flight control sistemini kullanan ilk yolcu uçaklarıdır. Yolcu uçakları arasında bu güne kadar 4658 adetten fazla üretilerek en büyük rakibi Boeing 737’in arkasından ikinci sıradadır. 1965 yılında üretime başlayan Boeing 737 şu ana kadar 8000’i geçmiştir.

Airbus A320 serisi tek koridorlu , alçak kanatlı, tek kuyruklu yapıya sahiptir. Bir burun iki adet kanatın gövdeye yakın kısımlarına yerleştirlmiş iniş takımına sahiptir. Kanadın direnci yüksek ve yüzeyi geniş gövdeye yakın kısmına yerleştirilmiş 2 adet çift akılı turbofan motora sahiptir. Uçuş güvertesinde elektronik uçuş bilgi sistemini ve kontrol yüzeylerini yönetmek için klasik yoke (U şeklindeki uçağın direksiyonu diyelim) sistemi yerine savaş uçaklarında kullanılan joystik sistemi kullanılmaktadır.Airbus uçaklarının hemen hemen tamamında bu sistem kullanılır. Joystik ve bilgisayarlar tarafından kontrol edilen fly by wire sistemi Uçuş Dinamiği hesapyarak (hız, yükseklik, hava durumu, dizayn ve uçağin döneleri) pilota en güvenli kontrolu sağlamaktadır. Bu sistem günümüzde pilotlar tarafından giderek vazgeçilmez bir unusur olmaya başlamıştır. A320 serisinde kullanılan motorlar CFM 56 ve IAE V2500 model turbofan jet motorlarıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler