İstanbul'da DAEŞ'e Şafak Operasyonu: 3 Gözaltı

İstanbul'un Başakşehir ve Pendik ilçelerinde, IŞİD'e yönelik şafak operasyonları düzenlendi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gittiği toplam 5 adresten ikisi, Kayaşehir'deki lüks sitedeydi. Operasyonda, Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine gittikleri tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da DAEŞ'e Şafak Operasyonu: 3 Gözaltı

İzmir'de YDG-H Operasyonu: 20 Gözaltı

İZMİR’de, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik olarak Buca, Karabağlar, Konak, Narlıdere ve Gaziemir ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ekipleri ve bir helikopterin havadan desteğiyle, akrep ve TOMA araçlarının da kullanıldığı bir operasyon düzenledi. Önceden tespit edilmiş çok sayıdaki adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona, 350’ye yakın polis katıldı. Polis baskın yapılan evlerin çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, açılmayan kapılar ’koçbaşı’ ile kırıldı. Devam eden operasyon kapsamında yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca evlerde yapılan aramalarda pompalı av tüfekleri, tabanca, aralarında dijital ortamda olanların da bulunduğu örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Adana’da şafak vakti PKK’ya operasyon: 10 gözaltı

Adana'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerikent genelinde 17 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

PKK ve KCK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, 5 tabanca, 2 pompalı tüfek, silahlara ait çok sayı da mermi ve örgütsel döküman ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler