Görüş Bildir

İstanbul'da DAEŞ'e Şafak Operasyonu: 30 Kişi Gözaltı Listesinde

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde IŞİD'e yönelik operasyon başlattı. 30 kişinin gözaltı listesinde bulunduğu operasyonda, gözaltına alınan kişilerin IŞİD'e katılmak için Avrupa ülkelerinden gelenlerin Suriye ve Irak'a sevklerini organize ettikleri belirtiliyor.

İstanbul'da DAEŞ'e Şafak Operasyonu: 30 Kişi Gözaltı Listesinde

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk saatlerinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından operasyon için harekete geçti. Buradan da, daha önceden belirlenen adreslere dağıldı.

Ekipler, operasyon adreslerinden biri olan Gaziosmanpaşa, Yıldız Tabya Mahallesi, Temaşa Sokak'ta bulunan bir apartman dairesine baskın düzenledi. Bu sırada polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre, gözaltına alınan kişilerin IŞİD'e katılmak için Avrupa ülkelerinden gelenlerin Suriye ve Irak'a sevklerini organize ettikleri, örgüte yardım ve yataklık yaparak lojistik destek sağladıkları belirtiliyor.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Öte yandan gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra da sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerden biri hastaneye girdiği sırada, "Niçin gözaltına alındınız?" sorusuna, "Bu sistem kafir olduğu için müslümanları böyle gözaltına alırlar" dedi.

Başka bir şüpheli ise gülerek, "Terörist olduğum için" yanıtını verdi.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi