İstanbul'da patlama: 4'ü sivil, 11 ölü

Beyazıt Vezneciler'de polis otobüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi.

İstanbul'da patlama: 4'ü sivil, 11 ölü

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevkedildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

VALİ ŞAHİN: 7 POLİS , 4 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİR

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt Vezneciler'de meydana gelen patlamanın olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Şahin incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Şahin, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7'si polis, 4'ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. İncelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size gelişmeler oldukça vereceğiz" dedi.

"DETAYLARI DAHA SONRA SİZLERE BİLDİRECEĞİZ"

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, "Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak" dedi.

Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, "Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz " diye konuştu.

KONTROLLÜ PATLAMA

Kontrollü patlamanın konusunda da açıklama yapan Şahin, "Bu tedbir gereği, şüpheli herhangi bir şey olduğunda bu tip olağan çalışmalardır. Birazdan kontrollü bir patlatma yapılacak" dedi.

OTELİN KAPALI OLMASI BİLANÇONUN DAHA DA BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ

Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik saldırının meydana geldiği yerde büyük bir otel de bulunuyordu. Şiddetli patlama Metro durağı ve çevresindeki çok sayıda araçta ve işyerinde hasar oluşmasına yol açtı. Patlama noktasına bakan ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka çephesindeki camlar bile kırıldı. Bir süredir kapalı olan Celal Ağa Oteli müşteri de kabul etmiyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz