İşte "Böcek" davasında 8. duruşmadaki karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine ‘böcek’ yani dinleme cihazları yerleştirilmesiyle alakalı davada karar açıklandı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Sedat Zavar ve İlker Usta’yı 7’şer yıl 6 ay hapis cezasına mahkum ederken, aralarında Hasan Palaz’ın da bulunduğu diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verdi.

İşte

Uzun yıllar TÜBİTAK’da görev yapan Hasan Palaz geçtiğimiz yıl görevden alınmıştı. Palaz, kamuoyunda ‘böcek raporu’ olarak bilinen rapor ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Benden bu rapor ile ilgili tahrifat yapmam istendi’ şeklinde açıklama yapmıştı. Görevden alınmasından bir süre sonra yurtdışında Japonya’daki bir şirkette çalışmak üzere yurtdışına çıkan Palaz, hakkında devam eden soruşturma nedeni ile Türkiye’ye döndü.  TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Palaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında geçtiğimiz mart ayında gözaltına alınmıştı.

DURUŞMADAN NOTLAR                      

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 8. duruşmasına tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta, başka suçtan tutuklu sanık Hasan Palaz, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile müştekiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu, Burhanettin Sevencan ile Başbakanlığın avukatları katıldı.

İDDİANAMEDEN!

İddianamede, Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında resmi konutunun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 tarihlerinde dinlendiği ifade ediliyordu.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL!

Dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, Ak Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydedilen iddianamede, sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'nın, "Başbakanı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçlarından 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyordu.

Sanıklar Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri öne sürülüyordu.

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz