'İstinaf mahkemeleri 20 Temmuz'da dosya almaya başlıyor'

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Mutta, 20 Temmuz itibariyle İstinaf Mahkemeleri'nin dosya almaya başlayacağını söyledi.

'İstinaf mahkemeleri 20 Temmuz'da dosya almaya başlıyor'

Hataylı hakim ve savcıların her yıl geleneksel hale getirdiği toplantı İskenderun İlçesi'nde yapıldı. Sohbetlerin yanı sıra, yargının bugünkü durumunun ele alındığı toplantıda konuşan Serdar Mutta, 2014'te HSYK kanunun değişmesiyle birlikte yeni bir sürece girildiğini belirterek, şunları söyledi:

"İstinaf Mahkemeleri'ni faaliyete geçiriyoruz ki; 20 Temmuz tarihi itibari ile dosya almaya başlayacaklar. Bunun planlaması çok zor oldu. Bin yüz küsür meslektaşımızı, heyetimiz İstinaf Mahkemeleri'ne atamış oldu. Bununla birlikte yüksek mahkemelerde de bir değişim söz konusu. Yargıtay ve Danıştay yasası Meclis'ten geçti, en kısa sürede Resmi Gazete'de ilan edildikten sonra seçimlerini beraberce heyetimiz olarak, seçici kurul olarak bu işi sonuçlandıracağız. İnşallah yeni bir dönem başlayacak. İnşallah memleketimiz için bu faydalı bir süreç olur."

Kaynak: Diyarbakır Söz