İstismardan suçlandı, bayrakla karşılandı

Cinsel istismar davasında beraat ettirilen MHP İl eski Başkanı Kayaalp bayraklarla karşılandı. Serbest bırakılmasına, Diyarbakır Barosu “tanıklar baskı altına alındı” iddiasıyla, tepki gösterdi.

İstismardan suçlandı, bayrakla karşılandı

Cinsel istismar" suçundan tutuklanıp beraat ettirilen MHP Diyarbakır İl eski Başkanı Cihan Kayaalp, cezaevi çıkışında bayraklarla karşılandı. Kayaalp, kendisine yönelik komploda kimlerin yer aldığını önümüzdeki günlerde açıklayacağını iddia etti.

17 yaşındaki Çocuğa karşı cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl eski Başkanı Cihan Kayaalp, önceki gün Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat ettirildi.

CEZAEVİNDEN ÇIKIŞINDA KARŞILAMA

“Suçlamalara dair yeterli delil elde edilemediği” ileri sürülerek verilen beraat kararıyla birlikte mahkeme, tutuklu olan Kayaalp’i tahliye etti. Kayaalp, cezaevi çıkışında ellerinde Türk bayrağıyla,  “Dik dur eğilme, kardeşlerin seninle” sloganları atan bir grup tarafından karşılandı.

CEZAEVİ ÇIKIŞINDA KONUŞTU

Diyarbakır Kampüs Ceza İnfaz Kurumları önünde yakınları tarafından davul zurna ile karşılanan Kayaalp, açıklamada bulundu. Yaklaşık 5 yıl Diyarbakır’da İl Başkanlığı yaptığını hatırlatan Kayaalp, yanında bulunan insanlarla beraber olduğunu söyledi. 5 yıl Diyarbakır’da destan yazdıklarını ifade eden Kayaalp, “Bölücülerin, FETÖ’cülerin imanını gevrettik. Bununda bedelini bize ağır bir şekilde ödettiler. Adalet yerini buldu. Daha sorulacak bir hesap var. Bu komplonun arkasındaki isimleri tek tek biliyoruz. Bu komplo kurulurken nasıl planlandığı, niçin şahsım itibarsızlaştırılmak istendiği, kimler kurtarılmaya çalışıldığı hepsini biliyoruz” dedi.

MİLLİYETÇİLERE KOMPLA KURDULAR

“Milliyetçi camiayı Diyarbakır’da bitirmek için bu komployu kurdular” diyen Kayaalp, “Diyarbakır’da elde ettiğimiz başarıları yok etmek için bunu yaptılar. Bugün bunu kısa bir açıklama olarak yerine getirdim. Ama birkaç gün sonra isimler açıklayacağımız, kimler komplonun neresindeydi hepsini geniş bir şekilde açıklayacağız. Türkiye Cumhuriyetinde adalettin olduğuna herkes bir kere daha şahitlik etti” ifadelerinde bulundu.

DİYARBAKIR BAROSU AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Kayaalp’ın beraati ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bir önceki duruşmada ceza talep edilen Kayaalp’ın beraatinin kabul edilemez olduğu belirtildi. Tanıklara baskı yapıldığına işaret edilen açıklama şu ifadelere yer verildi:

TANIKLAR BASKI ALTINA ALINDI

“Dosya kapsamındaki tanıkların aşamalardaki çelişkili ve tutarsız beyanları tanıkların baskı altına alındığını, bu şekilde beyanlarının değiştirildiğini göstermektedir. MHP teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cihan Kayaalp hakkında verdiği röportajda, MHP Diyarbakır İl Teşkilatının feshine ilişkin olarak; fesih açıklaması yapmadan tam 1 hafta önce bizzat teşkilatları içinden bu bilgilerin kendilerine geldiğini, teşkilat olarak kendi içlerinde bir istihbari yapının olduğunu, bu olayda da iddiaların doğru olduğunu tespit edince Genel Başkanın kesin emriyle gereğini yapıp hemen fesih işlemini gerçekleştirdiklerini belirtmiştir. Mağdur vekili tarafından, olay hakkındaki açık bilgisi sebebiyle MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın tanık olarak dinlenilmesi talep edilmişse de mahkeme tarafından talebin reddine karar verilmiştir. Sanık hakkında yapılan yargılamanın bu haliyle eksik ve hukuka aykırı olduğunu, sanık hakkında verilen beraat kararını kabul etmediğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz