İşyerinde vurdular

PKK'nın muhalif siyasilere yönelik suikast halkasına Dicle Ak Parti İlçe Başkanı Akter'i de ekledi. İşyerini basan teröristler, kurşun yağdırdı. Şehit Akter'in eşi "Kocam kahpelerin kurşunuyla öldü" diyerek tepki gösterdi. PKK saldırıyı üstlendi.

İşyerinde vurdular

Dicle İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert, işyerinde terör örgütü militanlarının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Aktert, gözyaşları içerisinde Yeşilsırt Köyü'nde toprağa veriliken, şehit Akter'in eşi "Kocam kahpelerin kurşunuyla öldü" diyerek tepki gösterdi. PKK saldırıyı üstlenirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Buarada akaryakıt istasyonunda güvenlik kamerası bulunduğu, ancak çalışmadığı belirtildi.

İŞYERİNDE İNFAZ EDİLDİ

AK Parti Dilce İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçenin Hani yolu çıkışında bulunan kendisine ait akaryakıt istasyonunda, saat 23.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre otomobillerle akarşyakıt istasyonuna gelen yaklaşık 7-8 kişilik PKK'lı bir grubun otomatik silahlarla gerçekleştirdiği saldırı sonucu Deryan Aktert, olay yerinde yaşamını yitirdi. Teröristler yine otomobillerle olay yerinden kaçarken, Aktert'in saldırı sonucu hayatını kaybettiği haberinin duyulması üzerine olay yerine akın eden yakınları, sinir krizleri geçirdi.

KOCAM BUNU HAK ETMEMİŞTİ

Morg önünde gözyaşları içerisinde bekleyen Aktert'in yakınları, PKK'ya tepki göstererek, saldırıyı kınadı. Aktert'in eşi Zuhal Aktert, "Benim kocam bunu hak etmemişti, kimseye zararı yoktu. Benim kocam akşama kadar yardım dağıtıyordu. Kocam kahpelerin kurşunuyla öldü." dedi. Ağlayan kızını yerden kaldıran Zuhal Aktert, "Kalk sana diyorum, köpekleri sevindirme." ifadelerini kulandı.

Kızı Nazlı Aktert de "Baba, baba daha çok erken." diyerek gözyaşı döktü. Türk bayrağı taşıyan Aktert'in bazı kadın yakınları da PKK'lı teröristlere tepki göstererek, "Bu nasıl Kürtlük davası. İnsanları katlediyorlar." diye konuştu.

 HELAL LOKMA PEŞİNDEYDİ

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, Aktert'in 10 gün içerisinde terör örgütünce katledilen üçüncü şehitleri olduğunu vurgulayarak, Hakkari ve Van'dan sonra Diyarbakır'da da bir şehit verdiklerini söyledi. Aktert'in fedakar bir partili, cesur bir insan olduğuna işaret eden Akar, şöyle konuştu: "Helal lokma peşinde ve ekmeğini kazanma derdindeydi. Tek suçu bir siyasi partide ilçe başkanı olmaktı. Başka da bir suçu ve günahı yoktu ki bu da suç değildir. Herhangi bir siyasi partideki bir insanın, bu sadece AK Parti için geçerli değil, herhangi bir siyasi partide meşru demokratik siyaset yapan insanların terör örgütü PKK tarafından hedefleniyor olması alçakça bir durumdur."

TERÖRİSTLER KAÇTI

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı grubun ormanlık ve dağlık alana kaçtığı öğrenilirken, teröristlerin yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, saldırın Dicle ilçesinin Hani yolu çıkışında bulunan Aktert'e ait petrol istesyonunda gerçekleştiğini, saldırganların araçla gelip saldırıdan sonra tekrar araçla kaçtıklarını belirttti. Bal, Deryan Aktert'in işyerinin geçen yıl da silahlı saldırıya uğradığını söyledi. Suikastla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VALİLİK AÇIKLADI

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Dicle ilçesinde 10.10.2016 günü saat: 2.5 sıralarında Diyarbakır ili AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçe merkezindeki akaryakıt istasyonu ofisinde bulunduğu esnada bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapıldığı değerlendirilen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Dicle Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, değerli ailesine sabırlar dileriz. Olayın fail yada faillerinin yakalanması için çok yönlü çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

KÖYDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

PKK'lılarca şehit edilen Deryan Aktert için dün ilçe merkezinde tören düzenlendi. Tören öncesi Aktert'in cenazesinin defnedileceği Yeşilsırt Köyü'nde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yol güzergahında kontrol yapan dedektör köpeğin bir noktaya odaklanması üzerine jandarma ekipleri tarafından kısa süreli kazı yapıldı. Kaza yapılan bölgede herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Bu arada Aktert'in köyünün girişine de Türk bayrakları asıldı.

EŞİ; EVİMİ YAKANIN EVİ OLMASIN

Aktert'in cenazesi otopsi ardından öğlen saatlerinde Diyarbakır'dan Dicle İlçesindeki Yeni Camii önüne getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında Deryan Aktert'in yakınları sinir krizi geçirirken, kızı, 11 yaşındaki Havin ise bir akrabasına sarılarak, "Babamı öldürdüler" diye  ağladı. Deryan Aktert'in eşi Zuhal Aktert ise, Camii önünde bağırarak, "Evimi yıkanın evi olmasın. Kocama acımadılar. Kocamın hiçbir suçu yoktu" diye ağladı.

ÜÇ KEZ TEHLİKE ATLATMIŞ

Cenazeyi beklediği sırada gazetecilere konuşan Aktert'in 17 yaşındaki oğlu Muhammed Aktert ise, babasının 3 kez tehlike atlattığını belirterek, şöyle dedi: "Daha önce bir kez petrolümüzü taradılar. Bir kez de petrol istasyonunda bomba yakalandı. Kimse buna ses çıkarmadı. Babam şehit edilince buralar insan doldu. Bir anlam veremedim."

Deryan Aktert'in yeğeni Hasıl Ecer da, dayısının daha önceden tehdit aldığını ifade ederek, "Petrol istasyonu 3 kez tarandı ama tedbir alınmadı. Defalarca PKK tarafından tehdit edildi. Ancak, önlem alınmadı. Dayım dün gece silahlı saldırıya göz göre göre kurban gitti. Acımızı içimize gömmeye çalışacağız. Ancak, bundan sonra önlem alınsın. Dayım örgüt tarafından ilçe başkanlığını bırakması için tehdit ediliyordu" diye konuştu.

"KAHROLSUN PKK" SLOGANLARI

Daha sonra Camii içerisinde bulunan Aktert'in Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının kılınması için dışarıya çıkarıldı. Cenaze törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları; Mehdi Eker ile Cevdet Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan Aktert'in cenazesi ambulansa konularak defnedilmek üzere  Yeşilsırt Köyü'ne gönderildi. Cenazenin götürülmesi sırasında toplanan kalabalık "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Cenaze töreni ardından gazetecilere açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mehdi Eker, PKK'nın bir takım karanlık odakların maşası olarak Türkiye'de kan akıttığını belirterek,  şöyle konuştu: "Son zamanlarda Ak parti yöneticilerini açıkça hedef almaktadır. Bu tehdit mektuplarını hepimiz alıyoruz. Deryan kardeşimizin şehadeti çok anlamlı. PKK, AK partiyi hedef alıyor. PKK, bir pol pot rejimi peşinde. PKK en büyük zarar, tahribat, kin, nefret ve ölümü Kürt vatandaşlarımızın üzerine kusmuştur. Kürtler'e en büyük zararı veren örgüt PKK'dır. PKK'nın hiçbir kutsalı, değerleri, inancı, örfü, değerleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bizi öldürerek tüketemezsiniz. Biz şerefli ölümü zulme rıza göstermeye yeğ tutmuşuz. Biz sizin zulmünüze rıza göstermedik ve göstermeyeceğiz. Bir canımız var Allaha vereceğimiz. Vakti geldiğinde Cenab-ı Allah emanetini alır. Ama PKK zannetmesin ki bu kanlı eylemleri yaparak bizi doğruları haykırmaktan, Türkiye'nin Kürt ve Türk vatandaşlarına hizmet etmekten alıkoyamaz. Bu halkla beraberiz. Halkımıza sahip çıkacağız. Bu PKK zulmünden ve illetinden halkımızı kurtaracağız."

ÖRGÜTE KARŞI DİK DURACAĞIS

AK Parti'nin diğer Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, "Korkunun ortadan kalkmasından korkan bir örgütle karşı karşıyayız" dedi. Yılmaz, PKK'nın korku yayarak insanları sindirmeye demokratik siyaset alanlarını yok etmeye çalıştığını, terör örgütünün özgürlük, demokrasinin olduğu yaşam alanı olmadığını iyi bildiğini anlatırken, "Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve terörü ülkemizin gündeminden çıkaracağız" diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, PKK şiddetinin varlığının Kürtler ile demokrasi, özgürlükler, siyaset, insan, Kürt davasıyla bir ilgisi olmadığını, emperyalistlerin Ortadoğu'daki uşaklığını yapan bir örgüte dönüştüğünü kaydederek, "Bu halk kimseye boyun eğmedi. Bu zulme de boyun eğmeyecek" dedi.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Aktert'in öldürülmesini PKK üstlendi. PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan habere göre, Deryan Aktert'in örgüte ait timdeki militanlar tarafından öldürüldüğü yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz