Görüş Bildir

İtiraz üzerine tutuklandı!

Bakan Ala'yı kurtardığını söyleyen komutan savcının itirazı üzerine tutuklandı.

İtiraz üzerine tutuklandı!

Diyarbakır'da darbe teşebbüsü soruşturmasında gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 8'inci Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. Albay Akgülay, ifadesinde darbecilerin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bindiği uçağın Malatya'ya indirilmesi için kendisinden savaş uçağı kaldırmasını istediğini, ancak talimata uymadığını söylemişti.

SAVCININ İTİRAZI ÜZERİNE

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe teşebbüsü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakılan 8'inci Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay, savcılığın itirazı üzerine bugün yeniden gözaltına alındı. TBMM'yi bombalayan savaş uçaklarının kalktığı üssün Harekat Komutanı olan Akgülay, savcılığın talebi üzerine çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

ALA'YI KURTARDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

 Akgülay ilk gözaltına alındığından savcılığa verdiği ifadesinde darbecilerin Efkan Ala ile ilgili planını anlatarak, "Saat 23.03'te Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Kemal Mutlum beni aradı. İki nakliye uçağı ile birliğimde bulunan özel kuvveti Ankara'ya göndermemi istedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Van'dan kalkış yaptığını, 182'nci filodan kaldıracağım F-16 ile bakanın uçağının Malatya'da iniş yapmasını sağlamamı istedi. Bu konuda yetkili olmadığımı, Eskişehir BHHM ile görüşmeleri gerektiğini söyledim. Bunun üzerine telefonu General Recep Sami Özatak aldı ve bana hitaben 'Bizi dinleyeceksiniz, emrimizi yerine getireceksiniz' dedi. Ben Eskişehir ile temas edilmesi gerektiğini söyledim" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi