Görüş Bildir

Kaçanlar eski firaristlerden

Diyarbakır D Tipi cezaevinden akıllara durgunluk veren firar gerçekleşti. 6 firarist arasında 3 yıl önce, bingöl'de firar edenler de yer alırken, yatak çarşaflarını birbirlerine bağlayarak kale gibi korunan cezaevinden kaçmışlar.

Kaçanlar eski firaristlerden

Diyarbakır D Tipi cezaevinden dün sabah yapılan sayımda 6 PKK'lı mahkumun olmadığı fark edildi. Firari mahkumlar arasında Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan 25 Eylül 2013'te tünel kazıp firar ettikten sonra yakalananların da yer aldığı öğrenildi. Firarilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

YATAK ÇARŞAFLARINI BAĞLAMIŞLAR

Firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları belirlendi. Mahkumların gece görüş mesafesinin daha düşük olduğu yağışlı havada firar ettiği tahmin ediliyor.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin şüpheli sıfatıyla İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınıyor. Öte yandan, İl Valisi Hüseyin Aksoy ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın cezaevinde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Aksoy, daha sonra cezaevinden ayrıldı.

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan 6 mahkum firar etti. Firari mahkumlar arasında Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan 3 yıl önce tünel kazarak firar ettikten sonra yakalananların da yer aldığı öğrenildi. Bitişik 2 koğuşta kalan 6 mahkumun havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları belirlendi

6 PKK'LI MAHKUM FİRAR ETTİ

Diyarbakır'ın Şanlıurfa- Elazığ çevreyolu bağlantısı üzerinde bulunan D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda dün sabah görevli gardiyanlar tarafından yapılan sayımda 6 mahkumun olmadığı fark edildi. PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık suçlarından cezaevindeki mahkumların firar etmesiyle ilgili araştırma başlatıldı. Firarilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine de bilgi verildi.

ÇARŞAFLARI BAĞLAYARAK

Firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları belirlendi. Mahkumların gece görüş mesafesinin daha düşük olduğu yağışlı havada firar ettiği tahmin ediliyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin şüpheli sıfatıyla İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınıyor.

KAÇAN PKK'LILARIN KİMLİĞİ

6 PKK'lının firarıyla ilgili yetkililer henüz açıklama yapmazken, sosyal medyadaki çeşitli hesaplarda kaçanların kimlikleri paylaşıldı. Buna göre 6 PKK'lıdan 3'ünün, 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan 18 teröristten yakalananlar arasında bulunan Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak olduğu ileri sürüldü. Diğer üç örgüt üyesinin kimliğinin de Ulaş Arslan, Beşir Arcagök ve Ramazan Arslan olduğu yer aldı.

SOSYAL MEDYADAKİ RESİMLER

Firar eden teröristlerin fotoğrafları ve katıldıkları eylemler de sosyal medyadaki bazı hesaplardan paylaşıldı. Kaçanlar arasında bulunduğu belirtilen Beşir Arcagök'ün, Diyarbakır- Silvan karayolunda polis servis aracına yönelik düzenlenen ve 6 polisin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra çıkan çatışmada yaralı yakalandığı belirtildi.

AKSOY VE SOLMAZ CEZAEVİNDE

Öte yandan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 6 mahkumun firar ettiği Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda incelemelerde bulundu. Olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Aksoy, daha sonra cezaevinden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi