Görüş Bildir

Kaçış sürüyor

ŞIRNAK'ta sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ederken, evlerini terkeden vatandaşlar da ilçeden ayrılıyor.

Kaçış sürüyor

Şırnak'ın Silopi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri; kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam ediyor. Operasyonların yoğun olarak devam ettiği Cudi, Sur ve Nur mahallelerinde sık sık silah ve patlama sesleri yükseliyor. Güvenlik güçleri daha önce kontrolü sağladığı Yafes Mahallesi'nin ardından Cudi Mahallesi'nde de hendek ve barikatların bir bölümünü kaldırırken, mahallenin içlerine kadar zırhlı araçlarla girdi. Sur Mahallesi'nin en önemli caddesi olan Botaş Caddesi de hendek ve barikatlardan temizlendi.

EVLERİNİ TERK EDİYORLAR

Cizre'de şiddetli çatışmaların yaşandığı özellikle Cudi ve Nur Mahallesi'nde oturanlar  evlerini terk etmeyi sürdürüyor. Sopaların ucuna bağladıkları beyaz bezle evlerinden ayrılan vatandaşlar yanlarına alabildikleri eşyaları sırtlarında taşıyarak, ilçeyi terk ediyor.

Bu arada Dağkapı Mahallesi'nde açık tutulan bir fırının önünde vatandaşlar ekmek alabilmek için uzun kuyrukları oluşturuyor. Hayırseverlerin verdiği destekle fırından her gün 1500 kişiye bedava ekmek dağıtımı yapılıyor. Uzun süre bekledikten sonra ekmeklerini alan vatandaşlar yeniden evlerine dönüyor. İlçenin büyük bölümünde elektrikler kesilirken, su sıkıntısı da yaşanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi