Kadınlar Günü onlar için bir anlam taşımıyor

Dünyada ve Türkiye'de birçok ilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin etkinlikler yapılıyor. Ancak Yozgat'ta böyle bir günden habersiz rutin hayatına devam eden kadınlar da vardı.

Kadınlar Günü onlar için bir anlam taşımıyor

Yozgat’a köyünden getirdiği yoğurdu satarak torunlarının ihtiyacını karşılamaya çalışan Sakine Elmas (68) ve gözlemecideki mesaisine sabah saat 07.00'da başlayan Asiye Coşkun ve Saliha Tuncay da bu emekçi kadınlardan sadece bir kaçı.

Kendilerine ait olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün diğer günlerden bir farkının olmadığını, bugün de çalışmak zorunda olduklarını belirten kadınlar, aile bütçelerine katkıda bulunmalarının görevleri olduğunu kaydetti.

Yozgat’ın Gevrek köyünden gelen Sakine Elmas (68), sabahın erken saatlerinden itibaren pazardaki yerini alarak köyden getirdiği yoğurdu satıyor. Elmas, "Yozgat’a işim düştü geldim. Gelinim yoğurt mayalıyor, ben de bunları getirip satıyorum. Üşüyorum ama Allah büyük, sağlık verdi. Bugünün kadınlar günü olduğunu bilmiyordum. Bu yoğurtları taksimiz var onunla getiriyoruz." dedi.

Yufkacıda sabah mesaiye saat 07.00’de başlayıp akşama kadar çalıştıklarını ifade eden kadınlar da 8 Mart Kadınlar Günü'nün kendileri için bir anlam ifade etmediğini belirterek, "Biz ekmeğimiz için, evimizin geçimi için çalışıyoruz. Eşimize ve ailemize destek oluyoruz. Çalışmak zor. Sabah saat 6.30 gibi geliyor akşama kadar çalışıyoruz. Yufka açıyoruz. Tabiî ki çalışmak zor Ama emek veriyoruz." diye konuştu.

Gözlemecide çalışan Asiye Coşkun ve Saliha Tuncay da 8 Mart Dünya Kadınlar günü olduğunu bilmediklerini belirterek aile bütçesine katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade etti.

İşletme sahibi Nuri Tinel de ilde kendilerine ait 3 şubede olduğunu ve çalışanların tamamına yakınını bayanların oluşturduğunu söyledi. Tinel şunları söyledi: "Öncelikle bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım. Biz Yozgat’ta 3 şube ile hizmet veriyoruz. çalışanlarımızın çoğunlukla bayan olduğu için her yıl ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenleyerek çalışan kadınlarımızla günlerini kutluyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz