Kağızman'da çembere alınan PKK'lılardan 2'si ölü ele geçirildi

Kars’ın Kağızman ilçesi kırsalında dün akşam teröristlerin yol kesmesi ve propaganda yapmasının ardından başlayan operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda teröristin de çembere alındığı öğrenildi.

Kağızman'da çembere alınan PKK'lılardan 2'si ölü ele geçirildi

Alınan bilgilere göre, dün saat 21.00 sıralarında Kağızman’a 24 kilometre mesafedeki Demirkapı mevkiinde 35 ile 40 kişilik terörist grubu yola taş döşeyerek araçları durdurdu.

İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, bölgede propaganda yaparak araçlara uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Polis ve Jandarma Özel Hareket Timlerinin hava destekli sürdürdüğü ve yer yer sıcak çatışmalar yaşandığı Demirkapı Kavaklı bölgesindeki operasyonda Zonguldaklı Astsubay Çavuş Fatih Yavus ayak bileğinden yaralandı. Ameliyata alınan astsubayın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Operasyonlarda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bir grup teröristin ise aynı bölgede çembere alındığı belirtildi. Bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğü kaydedildi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz